‘Huawei Mate 9 kan 50 procent opladen in vijf minuten’

Thomas Haenen
10 oktober 2016, 10:22
1 min leestijd
‘Huawei Mate 9 kan 50 procent opladen in vijf minuten’

De Huawei Mate 9 beschikt mogelijk over een nieuwe, nog vlottere vorm van snel opladen. Het toestel zou in vijf minuten genoeg stroom kunnen verzamelen om vijftig procent van de accu te vullen.

Lees verder na de advertentie.

Mate 9 snel opladen: zo werkt het

Huawei gaat het toestel voorzien van ‘Super Charge Technology’, zo beweren bronnen op het Chinese Weibo. Of het gerucht helemaal realistisch is, is nog maar de vraag. De meeste smartphones met Quick Charge hebben nu zo’n vijftien tot dertig minuten nodig om het toestel half op te laden. Als de Mate 9 daadwerkelijk in vijf minuten halverwege vol te krijgen is, zou het de snelste snelladende smartphone van het moment zijn.

huawei mate 8 release

Dezelfde bron claimt ook dat het toestel achterop beschikt over een dubbele camera. Dat is consistent met eerdere geruchten én met de Huawei P9 die het bedrijf eerder dit jaar uitbracht. Die smartphone beschikte over een dubbele 12 megapixel-camera van Leica. Ook de Mate 9 heeft camera’s van Leica achterop, maar dan eentje van 20 megapixel en een tweede van 12 megapixel. De tweede camera kan worden ingezet voor zwartwit-foto’s en om de scherpte van je foto’s te verbeteren. Voorop zou een 8 megapixel-camera zitten.

Meer over de Huawei Mate 9

Overige specificaties zijn eerder al uitgelekt. Zo weten we dat de Mate 9 waarschijnlijk beschikt over een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Huawei’s eigen Kirin 960-chip wordt gebruikt, met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het toestel loopt waarschijnlijk nog op Android 6.0 (Marshmallow).

De onthulling van de Huawei Mate 9 staat gepland voor begin volgende maand. Het toestel wordt op 3 november tijdens een evenement in München op 3 november aan de pers gepresenteerd. De telefoon ligt vermoedelijk nog voor het einde van het jaar in de Nederlandse winkels.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu