Huawei: “We doen weer de Nexus dit jaar”

Erwin Vogelaar
4 juni 2016, 9:55
2 min leestijd
Huawei: “We doen weer de Nexus dit jaar”

Huawei lijkt toch weer een Nexus-toestel te maken dit jaar. Dit blijkt uit een interview met het bedrijf tijdens de lancering van drie Huawei-toestellen in Zuid-Afrika.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Nexus 2016

Hoewel de geruchten al tijden gaan over HTC als fabrikant van de volgende Nexus-toestellen, stelt Huawei in een interview toch ook dit jaar een Nexus-toestel te maken. Geen gek idee, want de Nexus 6P van Huawei is het afgelopen jaar bijzonder goed ontvangen. Het nieuws komt van website Gearburn in een interview met Charlene Munilall, general manager voor Huawei’s Consumer Business Group in Zuid-Afrika. In het land zijn zojuist de Huawei P9, Huawei P9 Plus en Huawei P9 Lite gelanceerd.

huawei nexus 2016

In het interview praat Munilall over waarom de Nexus 6P nog niet in het land is verschenen: “Het Nexus-product is een niche product. De ‘technies’ houden er van, maar er is een kleine groep mensen die het daadwerkelijk koopt. Daarom heeft Cellucity (Zuid-Afrikaanse telecomshop) maar driehonderd stuks het land in gebracht.”

Even later stelt Munilall: “Distributeurs brengen het toestel dus wel binnen en dat zal ook dit jaar het geval zijn. Trouwens, we doen weer de Nexus dit jaar.” Het interview gaat gek genoeg niet verder op dit opvallende citaat in. Of het nieuws dus klopt of het citaat eventueel verkeerd is geïnterpreteerd, is nog maar afwachten.

Het is echter goed mogelijk dat van de twee Nexus-toestellen er eentje door Huawei en de ander  door HTC gemaakt wordt. Huawei kan de opvolger van de Nexus 6P maken, of wellicht zelfs enkel een upgrade van dat toestel uitbrengen. HTC zou dan verantwoordelijk zijn voor de opvolger van de Nexus 5X, die door LG is gemaakt. Het zou goed nieuws zijn, want na de uitstekende Nexus 6P hebben we het volste vertrouwen in Huawei als Nexus-maker.

Lees ook: Onze wensen voor: de ultieme 2016 Nexus-toestellen

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu