Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Onze wensen voor: de ultieme 2016 Nexus-toestellen

Erwin Vogelaar
16 mei 2016, 17:00
4 min leestijd
Onze wensen voor: de ultieme 2016 Nexus-toestellen

Hoewel we nog zeer tevreden zijn met de Nexus 5X en Nexus 6P, wordt het ook tijd om alvast vooruit te kijken naar de nieuwe Nexus-toestellen van dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

Ultieme 2016 Nexus

Later dit jaar zullen er weer nieuwe Nexus-toestellen geïntroduceerd worden. Deze toestellen zien wij als de ultieme Android-smartphones, voornamelijk omdat er stock-Android op draait en deze smartphones altijd als eerste de nieuwste beveiligingsupdates krijgen. Ook zijn ze vergeleken met de high-end-toestellen op de markt een stuk betaalbaarder. Maar wat moet er nu gebeuren om ons weer enthousiast te krijgen over de nieuwe toestellen?

Fabrikant

Het lijkt er op dat HTC twee nieuwe Nexus-toestellen gaat maken, onder de codenamen Marlin en Sailfish. HTC zou echter niet onze eerste keus zijn. Het bedrijf was in de Nexus-lijn eerder verantwoordelijk voor de Nexus 9. De tablet was een goed product, maar verreweg van perfect. Ook de HTC 10 lijkt in dezelfde categorie te zitten. Wij willen uiteraard iets fantastisch in onze handen hebben en hebben daardoor meer vertrouwen in LG en Huawei, die eerder de beste Nexus-toestellen leverden.

ultieme 2016 Nexus

Als HTC inderdaad met de Nexus-toestellen aan de slag gaat, staat er veel op het spel. Het bedrijf heeft het namelijk moeilijk en moet het nu van  zijn nieuwe vlaggenschip  en Vive hebben om het hoofd boven water te houden. Als de verkopen van HTC 10 tegenvallen, vanwege het duidelijke gebrek aan innovatie, en de vr-markt nog niet zo sterk is dat HTC zich hier aan kan optillen, zouden de Nexus-toestellen de kans voor HTC zijn om zich te bewijzen.

Of toch van Google?

Google heeft eerder dit jaar laten weten meer controle te willen over het maken van de Nexus-toestellen. Google-ceo Sundar Pichai zou Nexus verticaal willen integreren in het bedrijf, waardoor de productie vergelijkbaar wordt met hoe Apple de iPhone maakt. Bedrijven als HTC zouden dan nog wel onderdelen kunnen maken voor het toestel, maar de samenwerking zou dan meer lijken op een partnerschap.

Google heeft begin mei aangekondigd een nieuwe divisie bij Google gestart te zijn specifiek voor alle hardware, inclusief Nexus. De voormalige ceo van Motorola, Rick Osterloh, staat daar nu aan het hoofd. Wat dit betekent voor de toekomst van Nexus is niet duidelijk, maar het is een betere basis voor Google om zich in ieder geval meer met de productie van de toestellen te bemoeien.

Hardware

Nexus-toestellen hoeven van ons niet het nieuwste van het nieuwste te hebben. De betaalbaarheid vinden we belangrijk, dus daarom hoeven we niet per se alle features van bijvoorbeeld de  Samsung Galaxy S7. Wel zouden we graag willen zien dat het volgende Nexus-toestel, of in ieder geval de duurste van de twee, waterbestendig is. Het modulaire design van de LG G5 zou ook verder uitgewerkt kunnen worden. Dat we dus een betaalbare basis-Nexus krijgen, die we kunnen uitbreiden met een betere accu of een camera met twee lenzen.

ultieme 2016 nexus

Wat we vooral willen hebben, of het nou modulair is of niet, is een betere accu. Dat blijft een eeuwige wens en we verwachten op korte termijn helaas geen grote vooruitgang op accutechnologie. Een accu die in ieder geval twee of misschien zelfs drie dagen makkelijk haalt met redelijk gebruik, zou al heel fijn zijn. Ook draadloos opladen, super kleine bezels en ruimte voor een sd-kaartje staan hoog op ons wenslijstje.

Virtual reality

Hoe je het wendt of keert, 2016 is toch het jaar van virtual reality. De eerste dure vr-brillen van HTC en Oculus verschijnen dit jaar namelijk op de markt, maar Google werkt natuurlijk ook aan de technologie. Google Cardboard is makkelijk en goedkoop te verkrijgen, maar hoe tof zou het zijn als er een vr-brilletje standaard bij elk Nexus-toestel geleverd wordt? Er zijn al hints dat virtual reality in Android N een belangrijke rol krijgt.

ultieme 2016 Nexus

Daarnaast blijft Google verscheidene ervaringen voor virtual reality maken, dus er is genoeg content. Het enige wat nodig is, is een toestel en een brilletje. Er zijn ook hints dat Google werkt aan een stand-alone vr-bril waar geen smartphone meer voor nodig is. Het is dus ook goed mogelijk dat het bedrijf daar de focus op gaat leggen.

Android N

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de nieuwe Nexus-toestellen de plek zijn waar we voor het eerst compleet van Android N kunnen genieten. Hoewel we nu al een vroege versie van de nieuwste Android op onze Nexus-toestellen draaien, is het best mogelijk dat er nog functies toegevoegd worden die exclusief op de hardware van de nieuwe toestellen kan draaien.

Jullie wensen

In deze nieuwe serie artikelen blikken vooruit met onze eigen persoonlijke wensen. Eerder vertelden we al over onze ultieme persoonlijke assistent en onze ultieme smartwatch. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar jullie wensen. Hoe ziet jullie ultieme 2016 Nexus eruit? En over welke toekomstige Android-producten lezen jullie graag een volgend artikel? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu