De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lenovo gaat alleen nog smartphones onder Motorola-vlag uitbrengen

Rick van der Veer
3 maart 2017, 14:04
2 min leestijd
Lenovo gaat alleen nog smartphones onder Motorola-vlag uitbrengen

Lenovo heeft aangekondigd de merknaam Motorola terug te brengen voor alle smartphones die het bedrijf maakt. De overgang van de Lenovo Motorola merknaam zal geleidelijk wereldwijd plaatsvinden.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo Motorola merknaam

Een jaar geleden introduceerde Lenovo nog de merknaam ‘Moto by Lenovo’, maar ook deze naam verdwijnt. Het bedrijf gaat al zijn smartphones onder de Motorola-vlag uitbrengen, ook de toestellen die nu onder Lenovo verschijnen. Het dochterbedrijf Zuk verdwijnt straks ook.

Lenovo Motorola merknaam

De reden dat Lenovo voor Motorola kiest, hangt samen met de naamsbekendheid van dat merk. De naam Motorola is al vanaf het begin van de mobiele telefonie betrokken bij de industrie, en spreekt consumenten meer aan dan de naam Lenovo. Volgens de Chinese firma was het uitfaseren van de Motorola-merknaam dan ook een slecht idee.

De overgang zal per regio iets anders verlopen. De merknaam Lenovo is bijvoorbeeld in Rusland erg sterk, terwijl Motorola in Brazilië juist geliefd is. Ook in thuisland China verdwijnt Lenovo op termijn en blijft alleen Motorola over. In markten waar Lenovo een bekend merk is verloopt de transitie dus geleidelijker qua timing dan in markten waar Motorola het bekendere merk is.

Motorola op Mobile World Congress

Op het Mobile World Congress kondigde Lenovo aardig wat nieuws aan. Het bedrijf presenteerde een aantal nieuwe MotoMods voor de Motorola Moto Z-serie. Onder de modulaire accessoires zaten een extra grote accu, een module voor draadloos opladen en een game controller om games te spelen op je smartphone. Ook werd een MotoMod aangekondigd die Alexa huisvest, de digitale assistent van Amazon.

Het bedrijf kondigde ook twee nieuwe smartphones in de populaire Moto G-serie. De Moto G5 en Moto G5 Plus bieden wederom degelijke specs voor een lage prijs. Beide smartphones dragen het Motorola-logo en draaien een vrijwel standaardversie van Android 7.0 Nougat.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Cnet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu