De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Ontwikkelaar krijgt Android 6.0 aan de praat op Windows Phone

Thomas Haenen
22 augustus 2016, 9:12
2 min leestijd
Ontwikkelaar krijgt Android 6.0 aan de praat op Windows Phone

Ontwikkelaars hebben Android 6.0 (Marshmallow) aan de praat gekregen op de Lumia 525, een toestel met Windows Phone 8. De software werkt nog niet perfect, maar is in de toekomst mogelijk een alternatief voor het veelgeplaagde besturingssysteem van Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

Lumia 525 Android

Nokia bracht de Lumia 525 ruim tweeënhalf jaar geleden uit, toen nog voorzien van Windows Phone 8. Het toestel kreeg later nog een update naar Windows Phone 8.1, maar het onlangs verschenen Windows 10 zal de smartphone waarschijnlijk niet meer krijgen. Voor gebruikers van het goedkope toestel is er binnenkort echter mogelijk een alternatief. Ontwikkelaars op het XDA Developers-forum hebben Android 6.0 aan de praat gekregen op het toestel.

Video’s tonen hoe de Lumia 525 Android draait. De ontwikkelaar geeft wel aan dat de functionaliteit nog niet helemaal naar behoren is: het geluid werkt bijvoorbeeld nog niet en ook kan er geen wifi-verbinding worden gemaakt. Wel kunnen verschillende benchmarks en populaire Android-apps op het voormalige Windows-toestel gebruikt worden.

Het toestel draait op CyanogenMod 13, een aangepaste versie van Android 6.0. Om de software te installeren, moest eerst alle Windows Phone-software verwijderd worden, waarbij zelfs de bootloader weggehaald werd. Vervolgens werd TWRP gebruikt, een programma waarmee aangepaste software hersteld en geïnstalleerd kan worden. Met deze tool kon de ontwikkelaar vervolgens CyanogenMod 13 installeren.

Lumia 525 Android installeren

De ontwikkelaar zegt volgende week een eigen installatieprogramma uit te brengen voor de Lumia 525, waarmee het voor gebruikers iets makkelijker wordt om zelf het proces te doorlopen. Het is nog onbekend of en wanneer de bugs aangepakt worden, dus installeren is vooralsnog op eigen risico. Bovendien is het vervolgens vrijwel onmogelijk Windows weer terug te krijgen op het toestel.

Vooralsnog heeft de ontwikkelaar Android alleen aan de praat gekregen op de Lumia 525 en Lumia 520, twee toestellen met vrijwel identieke hardware. Er zouden geen plannen zijn om Android beschikbaar te maken voor andere Windows-toestellen.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu