Minix Neo X7 Mini: compacte Apple TV-kloon met Android

Gijs Ettes
2 april 2014, 16:41
2 min leestijd
Minix Neo X7 Mini: compacte Apple TV-kloon met Android
Minix Neo X7 Mini

De Minix Neo X7 is een mediaspeler met Android die qua design veel wegheeft van een Apple TV, maar dan met een grote antenne om verbinding te maken met je netwerk. Het apparaatje draait echter niet op een uitgeklede versie van iOS, maar op Android 4.2.2 (Jelly Bean). Dat is weliswaar niet de meest recente versie van het besturingssysteem, maar gelukkig betreft het een kale versie van Android, met slechts een paar softwarematige toevoegingen. XBMC Mediacenter is standaard aanwezig, zodat je vrijwel alle audio- en videoformaten kunt streamen en afspelen.

Degelijke mediaspeler met veel aansluitmogelijkheden

De Minix Neo X7 Mini voelt degelijk aan, maar dat mag wel voor de prijs (zo’n 120 euro) die je voor het apparaatje betaalt. Aan de linker zijkant zit een antenne en aan de rechter zijkant vind je twee volwaardige usb-poorten voor een toetsenbord en muis. Daarnaast is er een sleuf voor een sd-kaart en poorten voor een hdmi-, ethernet en optische audiokabel. Daardoor is het mogelijk om de Minix Neo X7 Mini om te toveren tot een volwaardige Android-pc waarop je media kunt afspelen en kunt gamen, browsen en tekstverwerken.

Onderhuids is de mediaspeler voorzien van een quadcore-processor (Cortex A9), 2GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen voor media en apps. Middels een sd-kaart is de opslagruimte uit te breiden. Dankzij de Mali 400-gpu met meerdere kernen heeft de speler geen moeite met grote 1080p-videobestanden en ook het populaire mkv-bestandsformaat wordt standaard ondersteund.

Video’s en andere media van je netwerk afplukken om af te spelen verloopt zonder problemen en dankzij de AirPin Pro-app is media delen tussen je pc en de Minix-speler ook zo geregeld. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je door de interface heen klikken, al verdient een draadloze usb-muis de voorkeur. Dan kun je immers ook populaire games als Flappy Bird, Smash Hit en Asphalt 8 op het grote scherm toveren.

Lees ook onze review van de opvolger van deze mediaspeler, de Minix NEO X8-H.

Minix Neo X7 Mini kopen

Meer over de Minix Neo X7 Mini lees je op de officiële website van de fabrikant. Via de links hieronder kun je de mediaspeler aanschaffen; de Mini-versie is identiek aan zijn grote broer, maar kleiner en voorzien van 8GB aan opslagruimte.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu