De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google neemt actie tegen nep-games in de Play Store

Erwin Vogelaar
11 augustus 2018, 10:08
2 min leestijd
Google neemt actie tegen nep-games in de Play Store

Nep-games in de Play Store proberen gebruikers te verleiden om op de downloadknop te drukken. Google komt eindelijk in actie.

Lees verder na de advertentie.

Nep-games in de Play Store: Google komt in actie

In de Play Store zijn nep-apps een van de grootste gevaren. App-makers proberen onoplettende gebruikers te strikken via app-namen, icoontjes en beschrijvingen die wel heel erg lijken op populaire andere apps. Voor games is dat ook een groot probleem. Google lijkt nu in actie te komen om hier wat aan te doen.

Lees ook: 4 tips om gevaarlijke nep-apps in de Play Store te herkennen

Fortnite is de populairste game van het moment en eindelijk mogen Android-games er mee aan de slag. Maker Epic Games heeft er echter voor gekozen om de game niet via de Play Store aan te bieden. Toch zijn er genoeg mensen die daar geen erg in hebben en dus gaan zoeken in de winkel. Daarom geeft Google na zo’n zoekopdracht een duidelijke waarschuwing: “Fortnite Battle Royale van Epic Games, Inc is niet beschikbaar op Google Play.”

nep-games

Het is de eerste keer dat Google op deze manier gamers waarschuwt voor nep-games. Fortnite is natuurlijk door de populariteit een speciaal geval. Hopelijk zet Google dit echter door, en krijgen zoekers ook een waarschuwing als andere populaire games (nog) niet in de winkel staan. Zeker als games eerst exclusief voor iOS verkrijgbaar zijn, vind je in de Play Store al snel nep-versies.

Fortnite en Android

Hoewel Fortnite nu wel op Android te spelen is, kan nog niet iedereen er mee aan de slag. De game is namelijk vier dagen exclusief voor Samsung-gebruikers. Zo download je Fortnite op je Samsung-smartphone.

In dat artikel staat ook een lijst met andere toestellen die vanaf zondag Fortnite kunnen downloaden en spelen. Voor mensen die een Samsung Galaxy Note 9 pre-orderen, geeft Epic Games gratis skins en V-bucks weg.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu