De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nexus 6 specs gebaseerd op LG G3, krijgt een slank design’

Redactie
5 maart 2014, 16:14
1 min leestijd
‘Nexus 6 specs gebaseerd op LG G3, krijgt een slank design’
Nexus 6 specs

De Nexus 6 is gebaseerd op de LG G3, het aankomende toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dat meldt de Duitse tak van techwebsite Gizmodo. De G3 wordt volgens de geruchten rond juni aangekondigd, en de Nexus-smartphones veelal in het laatste kwartaal van het jaar. Dit zou betekenen dat Google voor de derde keer samenwerking met LG, want de twee vorige Nexus-smartphones zijn ook door het Zuid-Koreaanse merk gefabriceerd.

De verwachting is dat de Nexus 6 – net als de LG G3 – een QHD-scherm krijgt met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, octacore 64-bit-processor (mogelijk is de volgende Android-versie 64-bit) en een 16 megapixel-camera.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 specs: op naar 64-bit?

De nieuwe octacore-chip zou volgens eerdere geruchten de Snapdragon 810 zijn, een high-end 64-bit-chip die werkt middels de big.LITTLE-technologie. Dit betekent dat de chip twee keer vier kernen tot zijn beschikken heeft, waarbij de eerste vier kernen voor energiezuinige taken en de andere vier kernen voor krachtigere taken worden ingeschakeld. Wil je meer weten over 64-bit? Check dan ons achtergrondartikel: 64 bit Android: alles wat je moet weten.

Hoewel de Nexus 6 specs volgens Gizmodo hetzelfde zijn als de G3, zou het design wel anders worden. De nieuwe Nexus-smartphone zou van een slanker en lichter design worden voorzien. De publicatie noemt het ook wel een “lichtgewicht-versie” van de G3.

Update: volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus 6 een nieuwe naam: Nexus X.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu