LG G3: supersnel toptoestel kan de concurrentie aan
De LG G3 is de opvolger van de LG G2 die door de Zuid-Koreaanse fabrikant is voorzien van een QHD-scherm (quad-hd) met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is hoger dan de full-hd-schermen waarover de meeste moderne smartphones beschikken. De schermgrootte van het toestel bedraagt 5,5 inch, waarmee het iets groter is dan dat van de LG G2 (5,2 inch). Toch zijn de schermranden dun, zodat de G3 nog gemakkelijk te bedienen is.
Verder heeft de smartphone een supersnelle Snapdragon 801-processor met vier cores en 2GB of 3GB aan werkgeheugen. Ook is er 16GB of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte (uitbreidbaar) aan boord en standaard een recente Android-versie met handige softwarematige toevoegingen als Knock Code en een geheel vernieuwde interface.
De LG G3 in vogelvlucht
Lees verder na de advertentie.
De 16GB-versie van het nieuwe vlaggenschip heeft een adviesprijs van 549 euro en is daarmee 50 euro goedkoper dan de LG G2 bij verschijning. De 32GB-variant kost 599 euro en heeft 3GB aan werkgeheugen, 1GB meer dan het model met 16GB opslag. Voor de rest zijn beide versies van de LG G3 identiek. Hieronder de belangrijkste features van het toestel op een rijtje.
- Groot 5,5 inch-scherm met hoge QHD-resolutie
- Uitstekende camera met optische beeldstabilisatie
- Snelle hardware
- Prima prijs-kwaliteitverhouding
Moderne hardware
De LG G3 heeft een metallook en een behuizing die opnieuw over knoppen aan de achterzijde en een zeer dunne schermrand beschikt. De grootte van het toestel bedraagt 146,3 bij 74,6 bij 8, 9 millimeter en verder is er een 3000 mAh-accu aanwezig die garantstaat voor een lange accuduur. Moet de G3 toch aan de lader, dan kan dit (vrijwel) geheel draadloos.
Foto`s en video`s worden met een 13 megapixel-camera geschoten en er is optische beeldstabilisatie aanwezig. Ook is er een speciale laserautofocusmodus waarmee de lens sneller kan scherpstellen, zodat je altijd het perfecte kiekje schiet. Het gebruik van optische beeldstabilisatie en de laserautofocusmodus zou nog eens een hele fijne combinatie kunnen worden, mede omdat eerstgenoemde zichzelf al zeker heeft bewezen. Selfies maak je met de 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde.
De interface van de LG G3 in beeld
LG voorziet de skins die het over Android heen legt altijd van veel kleur en dat is bij de nieuwe versie niet anders. Toch ziet deze er een stuk frisser uit dan voorheen, met lichte en strak ontworpen pictogrammen, een minimalistische weer-widget die je advies geeft of je bijvoorbeeld een paraplu moet meenemen en een opgeruimd uitziend notificatiescherm. Door vanuit dit scherm op de vernieuwde ronde pictogrammen te tikken, kun je bijvoorbeeld wifi, bluetooth of nfc inschakelen.
Verder kan bijvoorbeeld de weer-widget meer dan alleen de vooruitzichten tonen. Het is een slimme app die je adviezen geeft op basis van je gebruik van de smartphone. De suggesties gaan verder dan die van Google Now en hebben niet alleen betrekking op het weer. Meer lezen? Check dan onze uitgebreide LG G3 review!
Conclusie LG G3 review
De LG G3 gaat niet in zijn eentje het gevecht aan met Samsung, Sony, HTC en Huawei. Nee, het toestel wordt gelanceerd met een reeks accessoires. Denk aan de handige Quick Circle Case die door het cirkel aan de voorzijde informatie toont, zoals notificaties en de tijd. Verder komt er nog een Qi-oplader, bluetooth headset en een nieuwe G Pad en natuurlijk de G Watch uit. Allen zijn geoptimaliseerd op samen te werken met de LG G3. Maar de LG G3 kan het waarschijnlijk wel in zijn eentje aan. Het scherm is indrukwekkend, het design fraai en de mogelijkheid om het toestel Qi op te laden is een fijn pluspunt. Ook is de Android-software voor het eerst écht aantrekkelijk.