De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn de 72 nieuwe emoji voor Android

Lars Paymans
3 juni 2016, 10:35
2 min leestijd
Dit zijn de 72 nieuwe emoji voor Android

Bacon, bokshandschoenen en doodenge clowns, eind juni worden er 72 nieuwe emoji gelanceerd. Het Unicode Consortium heeft deze flink lijst inmiddels goedgekeurd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android emoji gepresenteerd

Een aantal van deze nieuwe Android emoji hebben we al vaker voorbij zien komen, maar nu ze officieel zijn goedgekeurd voor Unicode 9 weten we zeker dat we er in de nabije toekomst mee aan de slag kunnen.

Unicode 9 Emoji

Het Unicode Consortium is een non-profitorganisatie die alle voorstellen voor nieuwe emoji eerst doorneemt en goedkeurt. Uiteindelijk bepalen zij dus welke er wel en niet toegevoegd worden, of dat sommige emoji eerst moeten worden aangepast.

Unicode 9 wordt op 21 juni uitgebracht, maar dat betekent nog niet dat je er vanaf die dag meteen mee aan de slag kunt. Vanaf die datum kunnen bedrijven als Google en Apple de emoji toevoegen, wat in ieder geval betekent dat de emoji standaard deel uit zullen maken van Android N.

nieuwe Android emoji

72 nieuwe emoji, dieren, gezichten en sporten

Met 72 nieuwe emoji heb je weer een hele berg nieuwe icoontjes om uit te kiezen, al zijn er nu al een aantal die wat ons betreft met kop en schouders boven de rest uitsteken. Zo zullen het kwijlende gezichtje, het poppetje dat zijn schouders ophaalt en de selfie-emoji waarschijnlijk een stuk populairder zijn dan een bokshandschoen of de vleermuis.

Naast gezichtjes is er ook veel aandacht voor dieren, sporten en diverse etenswaren zoals bacon, ei, croissants en een pinda. Ook handballers en boksers kunnen hun activiteit nu met een simpel icoontje uit gaan beelden.

Op de site van Unicode staan alle emoji uitgebeeld, zodat je ook de verschillen tussen Android- en Apple-emoji kunt bekijken. Hoewel ze er iets anders uitzien, dragen ze allemaal wel dezelfde boodschap. Wel zo handig, want zo kun je met een gerust hart vanaf je Android een emoji naar een iPhone-gebruiker versturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu