De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn (volgens Google) de beste Android-apps van dit moment

Thomas Haenen
6 april 2018, 12:15
2 min leestijd
Dit zijn (volgens Google) de beste Android-apps van dit moment

Google heeft weer een set nieuwe Android Excellence-apps uitgezocht. Het bedrijf bekroont daarmee de beste Android-apps en games die op dit moment in de Play Store te vinden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android Excellence-apps

In de Play Store zijn inmiddels meer dan twee miljoen apps te vinden, en daar komen er dagelijks duizenden nieuwe bij. De beste apps ontdekken is daarom vaak nog een hele uitdaging. Google zet allerlei algoritmes in om je te helpen met apps die aansluiten op je algoritmes, maar soms maakt het bedrijf ook een handmatige selectie. Ieder kwartaal geeft het een nieuwe set apps het ‘Android Excellence’-predikaat. Ook dit voorjaar zijn er weer twee dozijn apps bekroond.

Android Excellence-apps bieden volgens Google een uitstekende gebruikservaring, en zijn geoptimaliseerd voor Android. Het zijn dus niet simpelweg de populairste apps van dit moment, maar apps die bijvoorbeeld goed lopen op vrijwel alle Android-apparaten. In andere gevallen gebruiken ze alle features die Android te bieden heeft, optimaal.

Nieuwe Android Excellence-apps

Zo heeft Google dit kwartaal onder andere gekozen voor de fitness-app ‘Seven’, die workouts van slechts zeven minuten biedt. De app werkt niet alleen op je smartphone, maar ook op Wear OS-apparaten. Seven zit vol uitdagingen om je actief te houden, van push-ups tot jumping jacks. Het is een diverse lijst, met apps die je data afschermen als Keepsafe en Dashlane en de audioboek-app Blinky. Ook een handjevol games zoals Marvel: Contest of Champions, Angry Birds 2 en Sling Kong staan op de lijst.

De complete lijst vind je hieronder, of op een speciale pagina in de Play Store. Deze wordt door het zoekbedrijf regelmatig bijgewerkt met nieuwe titels.

Alle nieuwe Android Excellence-apps

Alle nieuwe Android Excellence-games

Beste apps van 2017 volgens Android Planet

Ook bij Android Planet zetten we regelmatig apps in de spotlights. Daarom hebben we eind 2017 enkele eigen lijsten gepubliceerd met wat volgens ons het beste uit de Play Store is. Zo hebben we de beste Android-apps van 2017 gekozen, met vijf nieuwe apps en vijf oudere apps met de beste updates. Ook hebben we de twaalf beste Android-games van 2017 voor je op een rij gezet.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu