Nieuwe foto en specificaties Sony Ericsson Xperia Duo duiken op

Nieuwe foto en specificaties Sony Ericsson Xperia Duo duiken opDe specificaties en een persfoto van de Sony Xperia Duo zouden zijn gelekt. Twee Aziatische sites zouden informatie hebben bemachtigd over het toestel dat nog niet officieel door Sony Ericsson is aangekondigd. Volgens de bronnen heeft de smartphone een 1,4 GHz dual-core processor, 4,5 inch qHD-scherm, 12 megapixel camera en Android 2.3 Gingerbread. Vorige maand lekte ook al een foto van de Xperia Duo, waarbij hevig aan de echtheid van de afbeelding getwijfeld werd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Volgens de gelekte specificaties zal het toestel een dual-core processor gaan krijgen die geklokt is op 1,4 GHz. Vermoedelijk zal de keuze voor de chipset gaan tussen de ST-Ericsson NovaThor A9500, U8500 chips en Quallcomm MSM8260. De snelle processor wordt aangevuld met maar liefst 1.5 GB aan RAM. De Xperia Duo krijgt een 4,5 inch qHD-scherm, de term qHD staat voor ‘quarter HD’ en betekent een resolutie van 960×540 pixels. Daarnaast zou de kleurweergave verbeterd worden door de Mobile BRAVIA Engine van Sony die voor betere contrasten moet zorgen.

Gelekte persfoto Sony Ericsson Xperia Duo

De Xperia Duo een 12 megapixel camera met een tweede generatie Exmor R CMOS sensor. Hiermee is ook het ook mogelijk om goede foto’s te maken in omgevingen met weinig licht. Video-opnames in 1080p (Full HD) behoort ook tot de mogelijkheden. Er zou ook een flinke batterij aanwezig zijn met een vermogen van maar liefst 2.500 mAh. Ter vergelijking, de meeste moderne smartphones hebben een batterij van 1.500 mAh aan boord.

Of het toestel daadwerkelijk in september in de markt zal liggen zoals wordt beweerd door de tipgevers lijkt onwaarschijnlijk. Het gelekte toestel kan ook een prototype die nooit op de markt zal komen. Sony Ericcson heeft wel de merknaam Xperia Duo al vastgelegd, maar kan deze naam ook gereserveerd hebben voor een andere telefoon.

Bron: Phonearena

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.