Nieuwsuur voor Android laat je uitzendingen en reportages terugkijken

Gijs Ettes
20 juni 2014, 16:44
1 min leestijd
Nieuwsuur voor Android laat je uitzendingen en reportages terugkijken
nieuwsuur voor android

Het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur is er nu ook als app voor Android. Deze geeft een overzicht van het laatste nieuws in binnen- en buitenland en laat je alle uitzendingen van het programma in redelijk goede kwaliteit terugkijken. Vanuit het startscherm zie je een nieuwsoverzicht met berichten van vandaag, gisteren en eergisteren. Je kunt naar beneden scrollen voor oudere berichten, al verloopt dat niet bijzonder soepel. Wel worden berichten mooi weergegeven en kun je snel gerelateerde video’s bekijken. Daarnaast kun je het bericht delen via mail, sociale media of een sms.

Het hamburgermenu open je door op de knop linksboven te tikken. Dit menu geeft toegang tot uitzendingen, blogs van correspondenten als Eelco Bosch van Rosenthal en Rudy Bouma en foto’s van Nieuwsuur achter de schermen. Zo krijg je een indruk van het team achter het actualiteitenprogramma en wie verantwoordelijk is voor de uitzendingen van Nieuwsuur.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwsuur: nieuws-app zonder poespas

Daarnaast kun je meer lezen over de journalistieke code  waaraan Nieuwsuur zich houdt. Verder kun je de leader beluisteren en in de instellingen bepalen of en welke meldingen je wilt ontvangen. Desgewenst kun je instellen dat je notificaties krijgt wanneer er nieuwe uitzendingen, artikelen of belangrijk nieuws verschijnen.

Nieuwsuur is een kleine 10MB groot en werkt met vrijwel elke Android-versie. De app is via onderstaande link te downloaden.

Download Nieuwsuur in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu