De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nvidia: “Een tablet is geen grote telefoon”

Redactie
12 november 2010, 14:19
1 min leestijd
Nvidia: “Een tablet is geen grote telefoon”
tegra-2

Nvidia’s Tegra 2-processor kunnen we de komende tijd in veel nieuwe tablets aantreffen. De tablets met een Tegra 2-processor zijn enkele maanden vertraagd, maar dat komt omdat Nvidia, Google en fabrikanten goede producten willen neerzetten. “Je kunt niet zomaar een ander product maken”, beweert bestuursvoorzitter Jen-Hsun Huang in een interview met Brooke Crothers van CNET. “Kijk maar naar de Samsung Galaxy Tab. Het is een tablet met een groot display, terwijl het apparaat een mobiel besturingssysteem gebruikt. Een tablet is geen grote telefoon.”

Tablets die volgend jaar in de winkel liggen maken gebruik van de nieuwste versie van Android. Deze versie – waarschijnlijk Honeycomb (Android 3.0) – richt zich speciaal op tabletcomputers met een groter beeldscherm. Helaas mag Huang niets zeggen en geen details geven over Honeycomb, maar hij belooft dat de graphics adembenemend zijn. “De mooiere graphics en betere multitasking zorgen voor een andere ervaring dan de iPad”, vertelt Huang.

Lees verder na de advertentie.

Persoonlijk vindt Huang tablets in veel gevallen beter dan laptops. “Open je netbook en je treft allerlei elementen aan (zoals bijv. ventilatoren) die niet nodig zijn in een tabletcomputer. Dit resulteert in lichtere producten met een lange batterijduur.”

“Iedereen werkt op dit moment aan tablets”, zegt Huang. “Autofabrikanten, computerbedrijven en zelfs communicatiebedrijven ontwerpen tabletcomputers. Ik heb nog nooit meegemaakt dat zoveel bedrijven tegelijkertijd werken aan één soort apparaat.”

Bron: CNET

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu