GeForce Now komt naar Android-smartphones: concurrent voor Google Stadia

Thomas Haenen
20 augustus 2019, 8:59
2 min leestijd
GeForce Now komt naar Android-smartphones: concurrent voor Google Stadia

Nvidia werkt aan een GeForce Now-app voor Android-smartphones. Met de dienst kun je volwaardige consolegames spelen op je smartphone zonder ze te downloaden, net als Google Stadia.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia GeForce Now Android-app in de maak

GeForce Now is al een paar jaar beschikbaar op pc’s en de Nvidia Shield TV-mediaspeler, maar komt nu ook eindelijk naar Android-smartphones. Een GeForce Now-app voor Android-smartphones is in ontwikkeling en verschijnt nog voor het einde van het jaar, zo laat Nvidia weten.

Het gaat dan wel om een bètaversie van de app, die onder andere werkt op “toptoestellen van LG en Samsung”. De volledige lijst van ondersteunde toestellen en de exacte releasedatum is nog onbekend. Ook is onduidelijk welke kosten eraan verbonden zijn.

google stadia toekomst

Om de app te gebruiken, raadt Nvidia wel een bluetooth-controller aan. Hoewel sommige games ook zonder controller werken, heb je voor serieuzere consolegames als Street Fighter, No Man’s Sky en Just Cause al gauw een accessoire nodig.

Het bedrijf raadt naast zijn eigen Shield Controller ook de Razer Raiju Mobile en Steelsteries Stratus Duo aan. In theorie werkt elke controller met bluetooth-ondersteuning echter op je Android-smartphone.

→ Lees ook: til gamen op je smartphone naar een hoger niveau met deze accessoires

Google Stadia krijgt concurrentie

Met GeForce Now kun je games op je pc streamen naar andere apparaten. Wil je spellen als The Witcher 3, Cities Skyline of Fortnite op je mobiel spelen, dan kan het beeld van je pc naar je smartphone worden gestuurd. Heb je geen krachtige pc thuis staan, dan kun je veel games ook spelen via de servers van Nvidia. Voor een klein bedrag speel je gloednieuwe games op de hoogste beeldkwaliteit, gestreamd via Nvidia-servers naar je smartphone.

De komende maanden ontstaat er flinke concurrentie op deze markt. In november verschijnt namelijk ook al de Founders Edition van Google Stadia. Daarmee kun je gloednieuwe games als Destiny 2, Assassins Creed Odyssey en Cyberpunk 2077 in 4K streamen naar vrijwel elk apparaat. Bij de release van Stadia worden tv’s, pc’s en de Pixel-smartphones van Google ondersteund. Vanaf 2020 kun je Stadia echter op vrijwel elke Android-smartphone gebruiken. Daarnaast werkt Microsoft aan xCloud, waarmee je Xbox-games naar tal van apparaten kunt streamen.

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu