De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nvidia Shield TV krijgt kleine update, maar nog geen Android Oreo

Thomas Haenen
1 februari 2018, 13:43
2 min leestijd
Nvidia Shield TV krijgt kleine update, maar nog geen Android Oreo

Goed nieuws voor bezitters van de Nvidia Shield TV, met beter nieuws in aantocht. Een kleine update voegt vanaf vandaag Nest-ondersteuning toe. Binnenkort wordt de mediaspeler overgezet naar Android 8.0 (Oreo).

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield TV-update 6.3 beschikbaar

Versie 6.3 van de Nvidia Shield Experience staat nu klaar voor gebruikers van de mediaspeler. De update wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold, en gebruikers krijgen automatisch een melding zodra deze beschikbaar is voor hun Shield TV.

Met deze update krijgt de mediaspeler ondersteuning voor Nest-beveiligingscamera’s. Daardoor kun je de beveiligingsbeelden dus ook op je televisie terugkijken. Je activeert het met de ingebouwde (Engelstalige) Google Assistant-ondersteuning van de Shield: roep bijvoorbeeld ‘Show me my front door camera’ om de voordeur in beeld te krijgen.

Nvidia Shield TV-update 6.3

Na installatie zijn er bovendien een klein aantal andere nieuwe features toegevoegd, zoals een picture-in-picture-modus voor de VLC-app. Ook ben je voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate en andere kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat apps soepeler lopen.

Android Oreo-update voor Shield TV in de maak

Volgens Chris Daniels, het hoofd van Nvidia’s Shield-team, komen er dit jaar nog meer grote updates aan. Het bedrijf werkt nog altijd aan een Android Oreo-update. Hoewel Oreo inmiddels al ruim een half jaar beschikbaar is voor smartphones, laat de Android TV-versie langer op zich wachten. Volgens Daniels komt dat omdat de update een nieuwe interface gaat introduceren, en die is nog niet klaar ovor het grote publiek.

Althans: Google heeft een nieuwe interface ontwikkeld, maar Nvidia is er nog niet blij mee. De aanpassingen die Google maakt zijn namelijk zo groot, dat sommige populaire apps er niet meer mee werken. Nvidia zegt met Google en ontwikkelaars in gesprek zijn om de nieuwe interface straks zo goed mogelijk te laten werken op de Shield TV. Pas als Nvidia tevreden is met de nieuwe interface, wordt de Android Oreo-update uitgerold. Wanneer dat is, kon Daniels nog niet zeggen.

Het is een bewonderenswaardige belofte van Nvidia. De Shield TV verscheen oorspronkelijk in 2015, en heeft sindsdien al verschillende grote updates ontvangen. Daarmee is het één van de langst-ondersteunde Android-apparaten die op dit moment verkrijgbaar is. In onze Nvidia Shield TV review schreven we onlangs nog dat de mediaspeler veruit het beste Android TV-apparaat is.

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Bron: TechHive
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu