De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste OnePlus 3T-update nu al beschikbaar

Thomas Haenen
30 november 2016, 10:27
2 min leestijd
Eerste OnePlus 3T-update nu al beschikbaar

De OnePlus 3T is slechts enkele dagen oud, maar een eerste update staat al klaar. De OnePlus 3T OxygenOS 3.5.3-update biedt onder andere verbeteringen voor de camera en gps.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T OxygenOS 3.5.3

Het aantal Nederlandse OnePlus 3T-bezitters is waarschijnlijk gering, omdat de smartphone pas sinds maandag in Europa besteld kan worden. Toch kunnen deze klanten nu al aan de slag met een eerste update. De fabrikant is begonnen met de uitrol van OxygenOS 3.5.3, een over-the-air update voor de OnePlus 3T. De nieuwe software wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold naar een groter publiek.

OnePlus 3T OxygenOS 3.5.3

De OnePlus 3T OxygenOS 3.5.3-update is relatief klein maar lijkt desalniettemin enkele essentiële verbeteringen door te voeren. Zo is de bewegingsherkenning van de camera verbeterd en zouden foto’s er beter uit moeten zien. Ook de precisie van het touchscreen en de gps-locatiebepaling zouden zijn aangepakt.

De OnePlus community-app is toegevoegd, waar je terecht kunt met vragen of suggesties. Daarnaast is de interface van de klok- en telefoon-app licht aangepast. Tot slot claimt OnePlus dat er nog een aantal kleine stabiliteitsverbeteringen en bugfixes doorgevoerd zijn.

OnePlus gaf onlangs nog aan dat de 3 en 3T gelijktijdige updates kunnen verwachten. Toch geldt dat nog niet direct voor deze update. Het bedrijf heeft verduidelijkt dat dat beleid pas gaat gelden met de introductie van Android 7.0 Nougat voor beide smartphones. De verwachting is dat die update eind december of begin januari verschijnt. Tot die tijd zijn de updates van de twee toestellen dus nog gescheiden.

Meer over de OnePlus 3T

De verschillen tussen de OnePlus 3 en 3T zijn minimaal. Beide smartphones beschikken over hetzelfde design, met een 5,5 inch scherm en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De OnePlus 3T biedt onder andere een iets krachtigere chip, de Snapdragon 821. Ook heeft de selfiecamera een upgrade gekregen: van 8 naar 16 megapixel. Daar staat dan wel weer tegenover dat de OnePlus 3T een paar tientjes duurder is. Je betaalt nu 439 euro in plaats van 399 euro voor het instapmodel.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu