De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

OnePlus geeft 5(T) binnenkort update naar Android 8.1

Wouter Nijsen
12 maart 2018, 11:12
2 min leestijd
OnePlus geeft 5(T) binnenkort update naar Android 8.1

OnePlus gaat zijn meest recente smartphones, de 5 en 5T, binnenkort bijwerken naar Android 8.1 (Oreo). De fabrikant heeft een bètaversie uitgegeven, wat erop duidt dat binnenkort alle gebruikers met de update aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T Android 8.1-update aanstaande

De OnePlus 5 en 5T werden een tijdje geleden al van een Android 8.0-update voorzien, maar krijgen binnenkort ook de meest recente versie binnen. De Chinese fabrikant komt namelijk met een open bèta, die is gebaseerd op Android 8.1. Deze versie is op het moment van schrijven alleen beschikbaar voor Googles Pixel- en Nexus-toestellen en de Nokia 8. OnePlus is er dus relatief snel mee.

oneplus 5t android 8.1

Nieuw in Android 8.1 is de zogeheten ‘auto pick up-gesture’. Hiermee kunnen gebruikers een telefoongesprek direct beantwoorden door de OnePlus 5(T) op te pakken. Verder is er ondersteuning voor OnePlus Switch toegevoegd, een dienst waarmee je data vanaf je oude telefoon naar de OnePlus 5 of 5T kunt overzetten. De nieuwste testversie bevat ook de beveiligingspatches tot en met februari.

De bètaversie is helaas niet over-the-air te installeren, maar dien je handmatig te flashen. Op deze pagina vind je instructies, waarbij je rekening moet houden met het feit dat de software nog niet af en mogelijk instabiel is.

Updates van OnePlus

OnePlus brengt Android 8.1 in de toekomst ook naar de ‘oudere’ OnePlus 3 en 3T. Die telefoons werden relatief snel bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo), maar hebben daarmee waarschijnlijk hun laatste grote versie-update gehad. De verwachting is dat de Chinese fabrikant nog wel beveiligingsupdates blijft uitbrengen voor zijn oudere toestellen.

De OnePlus 5T werd in november 2017 uitgebracht en kost 499 euro. Het toestel beschikt over een voorkantvullend 6 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels), Snapdragon 835-chip, 6/8GB RAM en 64/128GB opslagruimte. Aan de achterkant zit een dubbele camera (16 + 20 megapixel), waarbij de extra lens voor betere shots in het donker moet zorgen. Ook aanwezig is een 3300 mAh-accu, die middels Dash Charge snel wordt opgeladen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu