Nokia 8

Scherm
5.3 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

Nokia 8: Android-vlaggenschip met vlotte software

De Nokia 8 is het eerste Android-vlaggenschip van het nieuwe Nokia, dat onder leiding staat van HMD Global. Het toestel heeft betere specificaties dan de eerdere Nokia-toestellen die zijn verschenen: de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. Zo draait de smartphone op een Snapdragon 835-chip met 4GB RAM. Dat is ruim voldoende om Android en alle apps en games vloeiend te draaien.

De Nokia 8 heeft een 5,3 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 554 ppi, wat op dit schermformaat ervoor zorgt dat afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks te onderscheiden zijn. Uit de doos draait de smartphone op Android 7.1.1 (Nougat), al komt er snel een Android 8.0-update.

De Nokia 8 in vogelvlucht

De Nokia 8 kenmerkt zich voornamelijk door de high-end specificaties en het feit dat de telefoon als eerste de nieuwste updates krijgt. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

  • 5,3 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Snapdragon 835-chip met 4GB aan werkgeheugen
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Dubbele 13 megapixel-camera aan de achterkant
  • Draait uit de doos op Android 7.1.1 (Nougat)

Meer over de Nokia 8

Met de Nokia 8 ben je ervan verzekerd dat je als eerste de laatste Android-updates ontvangt. De smartphone draait op Android 7.1.1 (Nougat) en HMD Global belooft de telefoon snel van updates te voorzien. Hierbij gaat het om beveiligingsupdates, maar ook nieuwe Android-versies zijn relatief snel voor de Nokia 8 beschikbaar. Momenteel werkt het Finse bedrijf al hard aan een Android 8.0-update voor de telefoon.

nokia 8 officieel

Een belangrijke feature van de Nokia 8 is de dubbele camera aan de achterkant. Beide lenzen schieten foto’s in 13 megapixel, wat kleurrijke en scherpe beelden moet opleveren. De lenzen worden gecombineerd, wat betekent dat één camera beelden vastlegt, en de ander extra informatie verzamelt. Dat levert uiteindelijk mooiere beelden op. Ook bijzonder is de ‘Dual-Sight modus’, waardoor je tegelijk een foto of video met de camera’s aan de achterkant en de camera aan de voorkant maakt. Zo zie je beide kanten.

Net als de Nokia 3, 5 en 6 heeft de Nokia 8 een simplistisch, maar stevig design. Het toestel kan tegen een stootje, maar het is onduidelijk of het ook stof- en waterdicht is. Aan de onderkant van het scherm zit een vingerafdrukscanner, ook is de 8 voorzien van een usb-c-poort. Door de Quick Charge 3.0-ondersteuning laadt de telefoon lekker snel op.

Nokia 8 release en prijs

De Nokia 8 werd op woensdag 16 augustus aangekondigd tijdens een evenement in Londen. Het toestel verschijnt in september in Europa, maar een precieze releasedatum is onbekend. Wel is duidelijk dat de Nokia 8 een adviesprijs van 599 euro heeft. Het toestel komt in vier kleuren: blauw, glimmend blauw, grijs en goud.

Pluspunten 8 Android

  • Voorzien van vlotte hardware
  • Krijgt als eerste software-updates
  • Stevige behuizing

Minpunten 8 Android

  • Design oogt niet bijzonder
  • Niet stof- en waterdicht

Nokia 8 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Nokia 8 aanbiedingen van dit moment.

Nokia 8 video

Laatste berichten

Nokia onthult vlaggenschip met stock-Android en dubbele camera

Nokia onthult vlaggenschip met stock-Android en dubbele camera

2 min
Nieuws
Zoals verwacht heeft HMD Global zojuist de Nokia 8 onthuld, het eerste Android-vlaggenschip van het bedrijf. De smartphone heeft een metalen design, stock-Android, dubbele camera, en verschijnt binnenkort.
Android in augustus: dit gebeurt er deze maand

Android in augustus: dit gebeurt er deze maand

3 min
Nieuws
Let op, want augustus wordt een drukke maand voor Android-fans. Toptoestellen van Samsung, Nokia en LG én de volgende versie van Android staan allemaal te trappelen om te verschijnen.
‘High-end Nokia 8 gaat 520 euro kosten’

‘High-end Nokia 8 gaat 520 euro kosten’

1 min
Nieuws
De Nokia 8 wordt pas over twee weken aangekondigd, maar de adviesprijs van het toestel lijkt al te zijn gelekt. De smartphone is aanzienlijk goedkoper dan andere Android-vlaggenschepen.

Download onze app

Download onze app