Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 8 Android

Nokia 8 Android

Nokia 8: Android-vlaggenschip met vlotte software

De Nokia 8 is het eerste Android-vlaggenschip van het nieuwe Nokia, dat onder leiding staat van HMD Global. Het toestel heeft betere specificaties dan de eerdere Nokia-toestellen die zijn verschenen: de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. Zo draait de smartphone op een Snapdragon 835-chip met 4GB RAM. Dat is ruim voldoende om Android en alle apps en games vloeiend te draaien.

De Nokia 8 heeft een 5,3 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 554 ppi, wat op dit schermformaat ervoor zorgt dat afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks te onderscheiden zijn. Uit de doos draait de smartphone op Android 7.1.1 (Nougat), al komt er snel een Android 8.0-update. Lees ook over de Nokia 8 Sirocco, de luxere variant van deze smartphone.

De Nokia 8 in vogelvlucht

De Nokia 8 kenmerkt zich voornamelijk door de high-end specificaties en het feit dat de telefoon als eerste de nieuwste updates krijgt. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

 • 5,3 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
 • Snapdragon 835-chip met 4GB aan werkgeheugen
 • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte
 • Dubbele 13 megapixel-camera aan de achterkant
 • Draait uit de doos op Android 7.1.1 (Nougat)

Meer over de Nokia 8

Met de Nokia 8 ben je ervan verzekerd dat je als eerste de laatste Android-updates ontvangt. De smartphone draait op Android 7.1.1 (Nougat) en HMD Global belooft de telefoon snel van updates te voorzien. Hierbij gaat het om beveiligingsupdates, maar ook nieuwe Android-versies zijn relatief snel voor de Nokia 8 beschikbaar. Momenteel werkt het Finse bedrijf al hard aan een Android 8.0-update voor de telefoon.

nokia 8 officieel

Een belangrijke feature van de Nokia 8 is de dubbele camera aan de achterkant. Beide lenzen schieten foto’s in 13 megapixel, wat kleurrijke en scherpe beelden moet opleveren. De lenzen worden gecombineerd, wat betekent dat één camera beelden vastlegt, en de ander extra informatie verzamelt. Dat levert uiteindelijk mooiere beelden op. Ook bijzonder is de ‘Dual-Sight-modus’, waardoor je tegelijk een foto of video met de camera’s aan de achterkant en de camera aan de voorkant maakt. Zo zie je beide kanten.

Net als de Nokia 3, 5 en 6 heeft de Nokia 8 een simplistisch, maar stevig design. Het toestel kan tegen een stootje, maar het is onduidelijk of het ook stof- en waterdicht is. Aan de onderkant van het scherm zit een vingerafdrukscanner, ook is de 8 voorzien van een usb-c-poort. Door de Quick Charge 3.0-ondersteuning laadt de telefoon lekker snel op.

Conclusie Nokia 8 review

Onze indruk van de Nokia 8 is grotendeels positief. De smartphone heeft een stevige en hoogwaardige behuizing, een goed scherm, prima accuduur en fijne software. Vooral het feit dat de Nokia 8 op stock-Android draait en snel (beveiligings)updates ontvangt, is iets waar veel Android-liefhebbers blij van zullen worden.

Ben je op zoek naar een degelijke smartphone met goede specs, dan is de Nokia 8 zeker het overwegen waard. Heb je liever een telefoon met een spannend design en uitmuntende camera, dan kun je beter verder zoeken. Zeker omdat je voor 599 euro (de adviesprijs van de telefoon) betere en mooiere toestellen in huis haalt.

→ Lees meer in de uitgebreide Nokia 8 review

Nokia 8 release en prijs

De Nokia 8 werd op 16 augustus 2017 aangekondigd tijdens een evenement in Londen. Het toestel verscheen kort daarna in Europa, voor een adviesprijs van 599 euro. Tegenwoordig haal je de smartphone voor minder dan 500 euro in huis. De telefoon komt in vier kleuren: blauw, glimmend blauw, grijs en goud.

Pluspunten 8 Android

 • Voorzien van vlotte hardware
 • Krijgt als eerste software-updates
 • Stevige behuizing

Minpunten 8 Android

 • Design oogt niet bijzonder
 • Niet stof- en waterdicht
 • Camera valt een beetje tegen
Nokia 8 Android
8,0
Welke Nokia 8 Android wil je?
Nokia 8 Android met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 22,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 14,50 p/m
Sim only nodig?

Nokia 8 Android video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 6

Nieuws Afgelopen week verscheen de Android-beveiligingsupdate van februari voor de eerste smartphones. Ben je benieuwd of jij bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel ons overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 43

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 43

Nieuws Iedere week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Nieuws Wekelijks maken we een lijstje welke toestellen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 34

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 34

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.
Nokia 3, 5, 6 en 8 uit 2017 krijgen langer updates: dit moet je weten

Nokia 3, 5, 6 en 8 uit 2017 krijgen langer updates: dit moet je weten

Nieuws Het Finse HMD Global gaat enkele 'oudere' Nokia-smartphones langer van updates voorzien. De Nokia 3, 5, 6 en 8 ontvangen een jaar langer beveiligingspatches en blijven daarmee voorlopig nog up-to-date.