OnePlus zet gebruikers aan het werk: bedenk die nieuwe functies zelf maar

Thomas Haenen
5 februari 2019, 13:37
2 min leestijd
OnePlus zet gebruikers aan het werk: bedenk die nieuwe functies zelf maar

Irriteer jij je mateloos aan ontbrekende features? Altijd al gedacht dat jij het beter weet dan de grote telefoonmakers? OnePlus roept gebruikers op om hun ideeën op te sturen, en gaat de beste daadwerkelijk uitvoeren.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus laat gebruikers OxygenOS verbeteren

Met de ‘OxygenOS Product Manager Challenge’ geeft OnePlus gebruikers de kans om droomfeatures toe te laten voegen aan OxygenOS. Tot eind februari kunnen gebruikers ideeën opsturen. De beste worden nog dit voorjaar in de volgende OnePlus-smartphone wordt geïmplementeerd. Veel fabrikanten krijgen nu al dagelijks honderden goedbedoelde ideeën binnen van gebruikers. Doorgaans gaat het echter om oneliners die nauwelijks goed uitgelegd worden, waardoor fabrikanten ze niet zomaar kunnen implementeren.

Daarom wil OnePlus met deze uitdaging laten zien wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuwe feature. Het bedrijf vraagt gebruikers niet alleen om een idee, maar een complete pitch. Deelnemers moeten ook aangeven voor wie het idee allemaal handig kan zijn, wat de functie en gebruikerswaarde is, en wat hun idee toevoegt ten opzichte van de software op andere smartphones.

OnePlus OxygenOS-prijsvraag
Zo ziet een voorbeeldschets van OnePlus voor een nieuwe feature er uit

Ook wordt deelnemers aangemoedigd om schetsen van hun gewenste idee toe te voegen, zodat voor de ontwikkelaars direct duidelijk is hoe het er straks uit moet zien. Alle ideeën kunnen worden doorgestuurd via het forum van de fabrikant.

Gratis toestel voor het beste idee

Gebruikers kunnen hun idee tot 22 februari doorgeven via het OnePlus-forum. Alle ideeën worden vervolgens door het softwareteam van OnePlus beoordeeld. Daarbij kijkt het bedrijf naar drie aspecten: verbetert het de gebruikerservaring, past de nieuwe functie binnen de bestaande software en is het ontwerp passend binnen de bestaande flow van gebruikers? Halverwege maart maakt OnePlus de winnaar bekend.

Het team werkt het winnende idee vervolgens daadwerkelijk uit. De bedenker krijgt bovendien een vlucht naar de lancering van de volgende OnePlus-smartphone. Daar mag je de feature als eerste proberen, en krijg je een gratis exemplaar van het nieuwe toestel. Waarschijnlijk gaat het dan om de OnePlus 7, een toestel dat volgens de laatste geruchten eind april of in mei wordt gepresenteerd.

Meer nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu