‘Premium Samsung Galaxy S5 krijgt metalen behuizing met diamanten coating’

Redactie
9 januari 2014, 18:20
1 min leestijd
‘Premium Samsung Galaxy S5 krijgt metalen behuizing met diamanten coating’

Premium Samsung Galaxy S5De premium Samsung Galaxy S5 krijgt een metalen behuizing met een diamanten coating. Dat bericht het Zuid-Koreaanse ET-news, die veelal juiste informatie van Samsung naar buiten brengen. De Galaxy S5 zou daarmee in een speciale premium-versie worden uitgegeven, samen met de ‘normale’ plastic versie.

De metalen behuizing wordt bewerkt met een speciale coating van diamant-achtig materiaal dat krassen en deuken moet voorkomen. Hierdoor zou de smartphone langer meegaan. Het metaal dat wordt gebruikt, zou roestvrij staal zijn en uit één stuk bestaan – net als bij het vlaggenschip van HTC. Volgens ETnews zou de behuizing een combinatie van metaal, plastic en composietmateriaal worden. Al eerder gingen geruchten over een metalen behuizing met diamanten coating voor de Galaxy S5.

Premium Samsung Galaxy S5

diamantHet diamant-achtige materiaal wordt gefabriceerd door koolstof bloot te stellen aan een hoge temperatuur en druk, waarna het tot een vloeibare of poedervorm wordt gesmeed. Vervolgens kunnen beide vormen aan het metaal worden toegevoegd. Door de diamanten coating wordt roest tegengegaan en kan de behuizing zeer goed hitte weerstaan. ETnews meldt dat eenzelfde diamenten coating ook door het Russische ministerie van Defensie wordt gebruikt voor de ruimtevaart.

De verwachting is nu dat de Samsung Galaxy S5 in twee versies beschikbaar komt een premium Samsung Galaxy S5 met een metalen behuizing en een normale plastic variant. Mogelijk wil Samsung hiermee kijken of een metalen behuizing bij de consument aanslaat, zonder direct een grote klap te krijgen als de metalen behuizing niet door het publiek wordt gewaardeerd.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  besteSamsung Galaxy S5 aanbiedingen, wanneer de verkoop start en meer.

Meer over de Galaxy S5

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's