De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony maakt PS4 Remote Play beschikbaar voor elke Android-telefoon

Colin Baak
7 oktober 2019, 12:31
2 min leestijd
Sony maakt PS4 Remote Play beschikbaar voor elke Android-telefoon

Jaren geleden presenteerde Sony de Xperia Z3, waarbij ook een exclusieve functie werd geïntroduceerd: PS4 Remote Play. Daarmee kon je met bepaalde Sony-smartphones PlayStation 4-spellen streamen naar je toestel. Het duurde even, maar nu is deze functie eindelijk voor elk Android-toestel te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Sony PS4 Remote Play beschikbaar voor iedereen

Wat is er nou fijner dan een potje Call of Duty Mobile spelen via het touchscreen op je telefoon? De strijd aan gaan, waarbij je een echte controller kunt gebruiken natuurlijk! De ontwikkelaars van de game hebben dat juist uitgeschakeld. Dat zorgt immers voor gelijke kansen voor elke speler.

Via Remote Play van Sony is het echter al jaren mogelijk om PlayStation-spellen te spelen op je smartphone. Dit is slechts een kwestie van de app downloaden en je smartphone verbinden met hetzelfde netwerk als waarmee de PlayStation is verbonden. Zo kun je PlayStation-games spelen op de bank, in bed of in de achtertuin.

Met behulp van onscreen-knoppen kun jij zo je favoriete PS4-games te spelen. Ook gamen met een fysieke controller is daarmee mogelijk; handig voor dat potje Call of Duty. Deze functie was jaren voorbehouden aan verschillende smartphones van de Japanse fabrikant. Nu rolt er echter een update uit voor de PlayStation 4, die de software update naar versie 7.00.

Te gebruiken vanaf Android Lollipop

Daarmee is het mogelijk voor nagenoeg alle Android-smartphones en -tablets om PS4 Remote Play te gebruiken. De enige vereiste is dat het apparaat minimaal moet draaien op Android 5.0 (Lollipop). Ook dien je de PS4 Remote Play-applicatie te downloaden op je Android-smartphone of -tablet. De app downloaden kan in de Play Store via onderstaande link.

→ Download PS4 Remote Play in de Play Store (gratis)

Wil je niet gamen met het touchscreen, maar met een draadloze DualShock 4-controller, dan heb je wel Android 10 nodig. Ten slotte laat Sony weten dat je de console het beste via een bedrade verbinding kunt gebruiken; dit voor de meest stabiele verbinding.

Lees meer nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu