De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ROC Flevoland gaat Samsung Galaxy Note 10.1 in klaslokaal gebruiken

Redactie
5 september 2012, 14:57
1 min leestijd
Galaxy Note 10.1

Samsung heeft een grote slag geslagen in het Nederlandse onderwijs. 355 docenten van ROC Flevoland gaan werken met een Samsung Galaxy Note 10.1 om daarmee nieuwe onderwijsmogelijkheden te ontsluiten. De ROC-docuentne hebben de primeur om als eerste de Galaxy Note 10.1 grootschalig te gaan gebruiken in de klas. ROC Amsterdam gaat ook met de Galaxy Note 10.1 aan de slag. De tablet zal onder andere worden gebruikt om digitaal de studentenadministratie bij te houden.

Ook kunnen de docenten via AllShare Cast draadloos lesmateriaal projecteren op een wand. AllShare Cast kan ook worden gebruikt om bestanden onderling uit te wisselen tussen tablet, PC, projector of televisie met DLNA. Met de Galaxy Note 10.1 kunnen docenten in het zorg- en volgsysteem Trajectplanner de planning van opdrachten bijwerken, de belangrijkste punten uit voortgangsgesprekken noteren en de resultaten van de student bijhouden.

Lees verder na de advertentie.

De studenten zullen de komst van de tablets vooral merken bij het projecteren van lesstof. Illustraties en videobeelden kunnen de docenten meteen op een projectiescherm laten zien, terwijl de docent zich vrij beweegt door het klaslokaal. Met de S Pen hoeft de docent geen aanwijsstok en krijtje meer te gebruiken. Ze kunnen zo aantekeningen toevoegen aan de presentatie. De Samsung Galaxy Note 10.1 met Wi-Fi is te koop voor 479 euro. De versie met 3G kost 599 euro – precies dezelfde prijs als de 16GB iPads met Wi-Fi en 3G.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu