‘Samsung Galaxy A51 wordt 12 december onthuld: dit zijn alle specificaties’

Michel van 't Klaphek
7 december 2019, 13:06
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy A51 wordt 12 december onthuld: dit zijn alle specificaties’

De Samsung Galaxy A51 wordt op 12 december aangekondigd. Het belooft de eerste Samsung-middenklasser met een vierdubbele camera te worden. Dat, en meer zegt een betrouwbare bron.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A51 presentatie op 12 december

Het is zo goed als zeker dat de Samsung Galaxy A51 op 12 december onthuld wordt. Nadat eerder al een reclamefilmpje van Samsung Vietnam deze datum liet zien, maakt nu ook Sammobile hier melding van. Deze betrouwbare website zegt te hebben gesproken met meerdere bronnen die op de hoogte zouden zijn van Samsung’s plannen. Ook zijn alle specificaties bekend geworden.

samsung galaxy a51 presentatie 2

De opvolger van de Galaxy A50 krijgt volgens Sammobile een design dat op de Note 10 geïnspireerd is. Dit betekent dat het toestel precies in het midden van het 6,5 inch-scherm een inkeping heeft. Hierin zit de 32 megapixel-selfiecamera verwerkt. Verder is het design hoekig en wordt de achterkant opgevrolijkt door pastelkleurige schaduwpatronen.

Op de achterkant is plek voor een vierdubbele camera. De 48 megapixel-hoofdcamera wordt volgens de bronnen bijgestaan door een 12 megapixel-groothoeklens voor het maken van groepsfoto’s. Ook is er een dieptesensor (5 megapixel) aanwezig. De speciale 5 megapixel ‘macro’-camera voor het maken van close-up kiekjes maakt het kwartet compleet.

Samsung Galaxy A51 - render

Ook qua specificaties lijkt de Samsung Galaxy A51 hoge ogen te gaan gooien. Als de informatie van Sammobile klopt kunnen we ons opmaken voor een middenklasser met krachtige Exynos 9611-processor. Deze chip krijgt assistentie van 4 of 6GB RAM en 64/128GB opslag. Bovendien is er een ruimte voor een micro-sd-kaart, waardoor je de capaciteit maximaal 512GB kunt uitbreiden.

Accu en onthulling

Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner om de Galaxy A51 te ontgrendelen. Verder belooft de 4000 mAh-accu een accuduur waar je minstens een dag mee vooruit kunt. Volgens Sammobile is opladen bovendien zo gepiept, aangezien het toestel 15 Watt-snelladen zou ondersteunen. Hierdoor zit de accu binnen een halfuur voor ongeveer de helft vol.

Als we de geruchten mogen geloven wordt de Samsung Galaxy A51 dus op 12 december aangekondigd. Sammobile maakt niet bekend of het toestel ook in Nederland uitkomt. Gezien de populariteit van de Galaxy A-serie heeft het er echter wel alle schijn van. Om op de hoogte te blijven van de Samsung Galaxy A51-presentatie download je natuurlijk de Android Planet-app. Ook via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu