‘Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A90’

Rens Blom
26 juni 2019, 10:32
2 min leestijd
‘Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A90’

De langverwachte Samsung Galaxy A90 leek geschrapt, maar nu lijkt hij toch uit te komen. Volgens een doorgaans betrouwbare bron krijgt de smartphone onder meer 5G-ondersteuning. Lees meer over de eerste gelekte specificaties van de A90.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy A90 specificaties op straat’

Geruchten over de Samsung Galaxy A90 dateren al van maart, en het leek erop dat Samsung de smartphone in april zou aankondigen. Op het betreffende evenement werd onder andere de Galaxy A80 onthuld, maar geen A90. Samsung-medewerkers lieten doorschemeren dat de A80 in feite de A90 is. Mogelijk heeft de fabrikant op het laatste moment een naamswijziging doorgevoerd.

De doorgaans betrouwbare telecomlekker @Onleaks claimt echter dat de vermeende naamswijziging niet het einde betekent van de A90. Hij schrijft op Twitter dat de smartphone in twee varianten uitkomt met de modelnummers SM-A908 en SM-A905. Eerstgenoemde zou de 5G-versie zijn, terwijl de andere een 4G-model is.

Samsung Galaxy A90

Volgens de lekker heeft het toestel een fors 6,7 inch scherm, wat even groot is als de Galaxy A70. Onder het display zou een vingerafdrukscanner zitten. Die feature vind je op meer betaalbare Samsung-toestellen, waaronder de Galaxy A50.

De A90 zou draaien op een Qualcomm Snapdragon 855-processor. Dat is opmerkelijk, omdat deze chip bedoeld is voor high-end smartphones als de OnePlus 7 Pro, terwijl de Galaxy A-serie bestaat uit midrange modellen. De prestaties van de Snapdragon 855 zijn bovendien vergelijkbaar met de Exynos-chip in de Samsung Galaxy S10.

Drie camera’s met speciale beeldstabilisatie

Op de achterkant van de Galaxy A90 zijn naar verluidt drie camera’s geplaatst. De 4G-uitvoering heeft lenzen met resoluties van 48, 12 en 5 megapixels. @Onleaks claimt dat de smartphone een exclusieve Tilt OIS-techniek gebruikt. Het is nog niet duidelijk wat hiermee bedoeld wordt.

OIS staat voor optische beeldstabilisatie, een techniek die ervoor zorgt dat je ook met trillende handen scherpe foto’s maakt. De Tilt-aanduiding hint op de aanwezigheid van een kantelbare camera. In onze Samsung Galaxy A80 preview leggen we uit hoe zo’n kantelcamera werkt.

De A90 met 5G-ondersteuning zou 48, 8 en 5 megapixel camera’s hebben. De lekker maakt geen melding van Tilt OIS, dus mogelijk is deze techniek alleen voorhouden aan de 4G-variant.

Samsung Galaxy A80

Release nog onduidelijk

De informatie van @Onleaks strookt met die van een Chinese telecomlekker. Die zei in maart al dat er een goedkoop Galaxy S10-alternatief in de maak is met een Snapdragon 855-processor. Vermoedelijk bedoelt hij hier de Galaxy A90 mee. Volgens de bron wordt het toestel goedkoper dan de Samsung Galaxy S10e. Die verscheen voor 749 euro, maar inmiddels koop je hem los al vanaf 520 euro.

De adviesprijs van de Galaxy A90 is nog niet duidelijk. Het is ook nog onbekend wanneer het toestel moet uitkomen en of hij naar Nederland komt. Als dat gebeurt, gaat het waarschijnlijk om de 4G-versie. Nederland krijgt namelijk pas volgend jaar een 5G-netwerk.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: @Onleaks
Bron afbeelding: TrendingLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A90
Samsung Galaxy A90

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu