De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Samsung Galaxy S6 Android 7.0-update deze maand nog beschikbaar’

Thomas Haenen
14 februari 2017, 15:20
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S6 Android 7.0-update deze maand nog beschikbaar’

Samsung rolt mogelijk nog deze maand een Android 7.0-update uit voor verschillende smartphones. Onder andere de Galaxy S6 Android 7.0-update is heel snel al beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Android 7.0-update

Bezitters van de Samsung Galaxy S6 kunnen vanaf deze maand al aan de slag met Android 7.0 Nougat, zo blijkt uit een planning van Samsung Turkije. De Turkse tak van het bedrijf claimt dat de Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ eind februari ook al aan de beurt zijn. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone.

De Samsung Galaxy Note 5, die officieel nooit in Nederland is verschenen, is ook al deze maand aan de beurt. Heb je een toestel uit de Galaxy A-serie van 2016, dan volgt jouw update in mei. De Galaxy J Android 7.0-update wordt vanaf juli uitgerold.

galaxy s7 nougat-update

Samsung Android-updates

Hoewel de planning uit de koker van Samsung komt, is het aan te raden deze met een korreltje zout te nemen. Updates worden doorgaans geleidelijk wereldwijd uitgerold. Daardoor kan het enkele weken of zelfs maanden duren voor nieuwe software overal beschikbaar is. Dat Turkije al in februari aan de beurt is, betekent niet dat Nederland tegelijkertijd volgt.

Zo maakte Samsung in januari bekend dat het begonnen was met de wereldwijde uitrol van Android 7.0 voor de Galaxy S7. In Nederland zijn we echter pas eind deze maand aan de beurt.

Met Android 7.0 voert Samsung wat aanpassingen door in zijn interface, waardoor deze weer een tikkeltje moderner en opgeruimder oogt. Daarnaast heeft Google zelf aanpassingen gemaakt. Zo is er een splitscreen ingebouwd, waarmee je op elke smartphone twee apps onder elkaar kunt laten tonen. Ook zijn de notificaties vernieuwd en worden meerdere binnenkomende berichten van dezelfde app nu automatisch gecombineerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu