Samsung Galaxy S7 release, specs en alles wat we weten

Redactie
11 februari 2016, 13:56
3 min leestijd
Samsung Galaxy S7 release, specs en alles wat we weten

Nog tien dagen tot de officiële aankondiging van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. De meeste specs  en het design zijn uitgelekt en inmiddels  weten we ook dat de toestellen  waarschijnlijk op 11 maart in de Benelux verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Verwachte Samsung Galaxy S7 release

De Samsung Galaxy S7 release vindt  op 11 maart plaats, maar al op 21 februari aanstaande gaan zowel de S7 en S7 Edge in de pre-order voor respectievelijk 700 en 800 euro. Op dezelfde dag, en voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona, worden de toestellen officieel gepresenteerd. Tijdens het zogeheten Unpacked-event kunnen we mogelijk ook een nieuwe Gear VR tegemoetzien. Die zou rond de 100 euro gaan kosten.

Samsung Galaxy S7 release

Wie tussen 21 februari en 11 maart een reservering plaatst, krijgt overigens gratis een Gear VR meegeleverd. In deze vr-bril kun je een toestel schuiven, waarna je Samsungs eigen hub gebruikt om virtual reality-games en -video’s te ontdekken.  Vorig jaar gaf Samsung nog een draadloze lader weg aan de vroege kopers van de Galaxy S6.

Scherm, hardware en camera

Heel verrassend wordt de officiële onthulling van de Galaxy S7 en S7 Edge waarschijnlijk niet.  Zo weten we al dat het gewone model een drukgevoelig 5,1 inch-amoled-display (met een pixeldichtheid van 577 ppi) krijgt en dat de S7 Edge een groter 5,5 inch-scherm krijgt met dezelfde QHD-resolutie. Verder is uitgelekt  dat het toestel wordt uitgerust met een Exynos 8890-chipset en  3 of 4GB aan werkgeheugen. Waarschijnlijk krijgt de camera aan de achterkant een camera met een lagere maximale resolutie (12 megapixel), maar  wel een verbeterde sensor en een diafragma van f/1.7. Met de camera moet het mogelijk worden om betere foto’s bij weinig licht te schieten.

samsung galaxy s7

Afgelopen week lekten ook de eerste foto’s uit van Samsungs nieuwe vlaggenschepen. Hierop is te zien dat de camera aan de achterkant nog slechts een fractie van een millimeter uitsteekt en dat Samsung de S7 Edge weer heeft van aflopende schermranden heeft voorzien. Ook de achterkant is licht gebogen, maar niet zoveel als bij de  Galaxy Note 5.

Grotere accu en overige details

De accu van de Samsung Galaxy S7 wordt groter dan die van de Samsung Galaxy S6, zo zou uit geruchten blijken. De S7 bevat  naar alle waarschijnlijkheid een 3000 mAh-accu en de S7 Edge een 3600 mAh-accu. Dit zou een stap voorwaarts zijn ten opzichte van de S6 en S6 Edge, die accu’s met  respectievelijk 2550 mAh en 2600 mAh hebben. Beide toestellen gingen maximaal anderhalve dag mee op één acculading, de verwachting is dat de S7 en S7 Edge het langer uithouden.

Details over belangrijke zaken zoals ondersteuning voor micro-sd en micro-usb zijn nog niet bekend. Er wordt verwacht dat de S7 nog geen gebruik gaat maken van een usb-c-aansluiting, die sneller data en stroom doorvoert. Ook zijn er nog twijfels over de waterdichtheid van de Galaxy S7. De metalen behuizing van de S6-serie ging ten koste van de IP67-certificatie, wat kort inhoudt dat de smartphone zeer waterbestendig is. De S7 en S7 Edge zijn mogelijk wel weer bestand tegen water.

Tip: houd Android Planet in de gaten voor de laatste informatie over Galaxy S7 kopen en Galaxy S7 Edge kopen. Zodra de toestellen verkrijgbaar zijn in de Benelux, lees je het hier! Ook zetten we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje.

Het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S7

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu