Sensor in Galaxy S7 voorkomt opladen als toestel nat is

Gijs Ettes
4 maart 2016, 9:16
2 min leestijd
Sensor in Galaxy S7 voorkomt opladen als toestel nat is

In tegenstelling tot hun voorgangers zijn de Galaxy S7 en S7 Edge weer gewoon waterbestendig. Bovendien beschikken de toestellen over een sensor in de oplaadpoort die vocht kan detecteren.

Lees verder na de advertentie.

Vochtsensor voorkomt opladen

Is de poort nat of vochtig, dan zal de Galaxy S7 een melding geven en weigeren om op te laden. Op die manier wordt  voorkomen dat er schade optreedt aan de hardware. De vochtsensor in de S7 zou zelfs zo gevoelig zijn, dat de melding ook wordt getoond  als een adapter wordt gebruikt die niet voldoet aan de voorschriften van Samsung. In de handleiding valt te lezen dat de micro-usb-poort van de Galaxy S7 eerst grondig moet worden gedroogd, alvorens je het toestel oplaadt.

Dankzij de IP68-certificering kun je de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge overigens wel ongestoord gebruiken in bad, onder de douche of aan het strand. Beide toestellen overleven  30 minuten onder water tot een diepte van maximaal 1,5 meter. Ook als je op de fiets zit en in een hevige regenbui terechtkomt, hoef je je geen zorgen te maken.

Over precies een week zijn beide smartphones verkrijgbaar in de Benelux. De Galaxy S7 heeft een adviesprijs van 699 euro en beschikt onder meer over een 5,1-inch-QHD-scherm, Exynos 8890-chip, 4GB RAM en 32GB aan uitbreidbare opslag.

De Galaxy S7 Edge is 100 euro duurder en is voorzien van een 5,5 inch-QHD-scherm dat aan weerszijden afloopt. Door op de schermrand te slippen, tover je een snelmenu tevoorschijn met favoriete apps, contacten en nieuwsbronnen. Ook kun je er handige tools mee bereiken, zoals een kompas en zaklamp. De overige specs zijn zo goed als hetzelfde, op de accucapaciteit (3600 versus 3000 mAh) na.

Samsung Gear VR cadeau

De vlaggenschepen van Samsung zijn nu te pre-orderen, waarbij je tot en met 10 maart een gratis Samsung Gear VR bij je bestelling krijgt. Check hieronder de beste aanbiedingen voor een Galaxy S7 abonnement of Galaxy S7 Edge abonnement. De telefoons zijn uiteraard ook los te bestellen.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,99

Bekijken

Los refurbished

€ 98,99

Bekijken
Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 325,-

Bekijken
Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu