De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy S8 Plus gaat beter verkopen dan reguliere S8’

Gijs Ettes
24 april 2017, 8:40
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 Plus gaat beter verkopen dan reguliere S8’

De Samsung Galaxy S8 Plus verkopen gaan die van de normale Galaxy S8 overtreffen, zo is de verwachting van het Koreaanse onderzoeksbureau Yuanta Securities.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S8 Plus verkopen bovengemiddeld hoog’

Volgens Yuanta Securities zal de Galaxy S8 Plus de komende maanden zijn kleinere broertje verslaan als het aankomt op verkoopcijfers. Het onderzoeksbureau denkt dat dit te danken is aan het feit dat steeds meer consumenten behoefte hebben aan een smartphone met een groter scherm. Ze besteden meer tijd aan het spelen van games en bekijken van video’s, waarbij een groter display natuurlijk goed van pas komt.

In totaal verkoopt Samsung dit jaar naar verwachting 50,4 miljoen exemplaren van de Galaxy S8-lijn. 53,9 procent hiervan – ofwel 27,1 miljoen exemplaren – betreft de grotere S8 Plus. Het grotere model zou ook populairder zijn omdat het niet alleen met 64GB, maar in sommige markten ook verkrijgbaar is met 128GB aan opslagruimte. De S8 is alleen te koop met 64GB opslag, al hebben beide versies uitbreidbaar geheugen (tot 256GB met een micro-sd-kaartje).

Het is overigens een trend dat grotere modellen in de Galaxy S-lijn van Samsung beter verkopen. Zo waren de Edge-versies van de Galaxy S6 en S7 goed voor respectievelijk 51,3 en 51,9 procent van de totale verkopen. Goed nieuws voor Samsung, dat volgens Yuanta Securities meer marge heeft op de grotere toestellen.

De beste aanbiedingen voor de Galaxy S8

Je kunt de Galaxy S8 kopen voor 799 euro, in drie verschillende kleuren: zwart, grijs en zilver. Het toestel is vanaf deze week breed verkrijgbaar en je kunt onder meer bij onderstaande providers terecht voor een Galaxy S8 met abonnement.

Goedkoopste abonnementen zonder eenmalige bijbetaling

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 181,-

Bekijken

Ook Samsung Galaxy S8 Plus in de voorverkoop

Voor een losse Samsung Galaxy S8 Plus betaal je de adviesprijs van 899 euro voor het model met 64GB aan opslagruimte. Daarnaast kun je kiezen voor een Galaxy S8 Plus met abonnement; hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment.

Goedkoopste abonnementen zonder eenmalige bijbetaling

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 170,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's