Samsung Galaxy S9 Android Pie-update nog vlak voor de kerst beschikbaar

Thomas Haenen
24 december 2018, 9:41
2 min leestijd
Samsung Galaxy S9 Android Pie-update nog vlak voor de kerst beschikbaar

Samsung heeft de Android 9.0 (Pie)-update voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus vrijgegeven. De nieuwe software zal vanaf vandaag geleidelijk wereldwijd uitgerold worden.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 Android Pie-update beschikbaar

Samsung Galaxy S9 Android Pie-update

Onder andere in Duitsland is de Galaxy S9 Android Pie-update vanaf vandaag beschikbaar. Ook voor de Galaxy S9 Plus is de update beschikbaar. Waarschijnlijk wordt de update vanaf nu geleidelijk uitgerold in andere landen. Het kan dus nog enkele dagen tot weken duren voor Nederlandse toestellen aan de beurt zijn. Je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw smartphone de update kan downloaden. Handmatig controleren kan ook, door bij instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

De update is bijna 2GB groot. Het is dus aan te raden deze alleen te downloaden over een wifi-verbinding, anders ben je wel erg snel door je mobiele databundel heen. Gebruikers die echt niet kunnen wachten, kunnen de update alvast wat eerder downloaden via de Samsung Odin tool die je bij de ontwikkelaars kunt downloaden. Dat is wel op eigen risico: mocht er iets misgaan, dan is je toestel mogelijk onbruikbaar.

De update verschijnt ieder eerder dan verwacht. Oorspronkelijk beloofde Samsung de software vanaf januari beschikbaar te maken. Een testversie is al een tijdje beschikbaar in enkele landen. Blijkbaar liep die test goed genoeg, dat de definitieve versie nu al verschijnt. Desalniettemin is Samsung nog altijd later dan rivalen Sony, Nokia, Huawei en OnePlus, die allemaal al verschillende Android Pie-updates hebben uitgebracht.

Dit is er nieuw: One UI, nachtmodus, meer

Samsung is behoorlijk laat in het updaten van haar vlaggenschepen, maar lijkt hier een goede reden voor te hebben. Men heeft namelijk een compleet nieuwe interface ontwikkeld: One UI. Deze vervanger van Samsung Experience (het eerdere TouchWiz) moet het vooral makkelijker maken om smartphones met grote, lange schermen met één hand te kunnen besturen. Het scherm is hierbij in twee stukken verdeeld.

Samsung Galaxy S9 Android Pie-update

Als je bijvoorbeeld een sms of WhatsApp wil versturen, wordt het typevenster naar beneden gehaald zodat je makkelijk de naam van de geadresseerde kunt intoetsen. Ook de tabbladen om te wisselen tussen gesprekken en contacten vind je hier. Het gesprek zelf wordt boven dit ‘bedieningspaneel’ getoond.

Ook introduceert One UI een paar functies die ervoor zorgen dat je verstandiger met je Samsung omgaat. Het scherm wordt na zonsondergang bijvoorbeeld donker, wat comfortabeler is voor je ogen. Ook kun je de kleur waarin apps getoond worden zelf personaliseren, zodat het meer naar jouw smaak is.

Heb jij de Samsung Galaxy S9 update al ontvangen? Laat van je horen in de reacties!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu