Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Plus
8,5
Scherm 6.2 inch
Camera 12 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy S9 Plus kopen: alle opties op een rij

De Samsung Galaxy S9 Plus is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Alles over de Samsung Galaxy S9 Plus

De Samsung Galaxy S9 Plus is het grote nieuwe vlaggenschip voor 2018. Het toestel heeft een 6,2 inch-scherm en is daarmee een slagje groter dan de reguliere S9 (5,8 inch). De smartphone lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, maar introduceert verschillende verbeteringen.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de dubbele camera, een nog randlozer scherm, snellere hardware en de nieuwste Android-versie. Bovendien is de vingerafdrukscanner aangepast, waardoor hij op een logischere plek zit. Op deze pagina lees je alles over de Samsung Galaxy S9 Plus en zijn specificaties, release en prijs.

Pluspunten Galaxy S9 Plus

 • Prachtig en groot scherm
 • Voorzien van dubbele camera
 • De beste hardware van dit moment
 • Draait op de nieuwste Android-versie

Minpunten Galaxy S9 Plus

 • Voor sommigen té groot
 • Relatief duur
 • Bixby-knop voegt weinig toe

Voorkantvullend scherm

Samsung introduceerde met de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus het voorkantvullende ‘infinity’-display. Het scherm loopt door in de randen en er zijn hele dunne bezels aanwezig. Alleen aan de boven- en onderkant is een zwarte balk te zien. De Galaxy S9 Plus heeft ook zo’n voorkantvullend scherm, maar ditmaal met iets dunnere randen. Dat ziet er niet alleen futuristisch uit, maar geeft je ook meer schermruimte om mee te werken.

Samsung Galaxy S9 release officieel

Met de Samsung S9 (Plus) borduurt Samsung daar dus op verder, zonder grote vernieuwingen te introduceren. De S9 Plus heeft een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 531 ppi. Beelden zien er hierdoor enorm scherp en helder uit.

Net als op de Galaxy S8 en S8 Plus is het mogelijk om de schermresolutie iets terug te schroeven. Dit is gunstig voor de accuduur en prestaties van de smartphone, terwijl je het verschil in scherpte niet direct ziet. Onder de motorkap van de telefoon vinden we een Exynos 9810-chip, 6GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte. Oftewel: de beste hardware van dit moment. Je hebt wat meer werkgeheugen, wat fijn is als je graag veel applicaties tegelijk draait en gebruikt.

Dit brengt de verbeterde camera

Samsung Galaxy S9

De belangrijkste verbetering van de Galaxy S9 heeft te maken met de camera. Een belangrijke nieuwe feature is super slow-mo, waarmee je beelden tijdelijk met 960 frames per seconden vastlegt. Dat klinkt ingewikkeld, maar komt er op neer dat je een filmpje met extreme vertraagde beelden vastlegt. Perfect voor een actieshot, of als je een ander spectaculair moment goed wil vastleggen.

Daarnaast presteert de camera van de Galaxy S9 beter in het donker. Dit komt door het variabele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Ook dat klinkt lastig, maar werkt opvallend simpel. Ziet de smartphone dat je in donkere omstandigheden meer licht nodig hebt, dan wordt de ‘iris’ automatisch groter. Net zoals het menselijk oog, dus.

Tot slot nieuw is AR Emoji, een functie die Samsung bij Apples Animoji lijkt af te hebben gekeken. Met de feature verander je je eigen gezicht in een 3d-beeld, die je gezichtsuitdrukkingen en emoties vastlegt. Dit beeld kun je dan vervolgens delen met je vrienden en familie.

Onder de camera vinden we de vingerafdrukscanner. Dat is fijn, want de scanner zat bij de S8 en S8 Plus nog naast de camera, wat bij veel gebruikers voor irritatie zorgde. De vingerafdrukscanner is daarom verplaatst en hierdoor makkelijker op de tast te vinden.

Vernieuwde software

De telefoon draait op Android 8.0 (Oreo), de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Oreo introduceert notificatiekanalen, sneller opstarten van apps en het toestel zelf, notificatiebolletjes bij app-icoontjes en Google Play Protect. Ook nieuw is een picture-in-picture-modus voor bijvoorbeeld de Google Maps-, Netflix en YouTube-app. Android Oreo draait ook een stukje sneller en soepeler dan zijn voorganger, Nougat.

samsung galaxy s9

Over Android legt Samsung zijn Experience-skin, die zich kenmerkt door de felle kleurtjes en ronde icoontjes. De schil ziet er fraai uit en geeft je een aantal handige opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nachtmodus, of de optie om gemakkelijk twee apps naast elkaar te draaien. Bovendien is Samsung redelijk vlot met het uitbrengen van updates. De Galaxy S9 krijgt maandelijkse beveiligingsupdates en twee grote updates naar nieuwe Android-versies.

Dual-sim met Galaxy S9 Plus Duos beschikbaar

In Nederland verkoopt Samsung de Galaxy S9 Plus bovendien met ingebouwde dual sim-ondersteuning. Op de plek van de geheugenkaart kun je ook een tweede simkaart kwijt. Daarmee ben je dus bereikbaar op twee mobiele nummers tegelijk! Zo’n Galaxy S9 Duos is bijvoorbeeld handig als je aparte mobiele abonnementen hebt voor werk en privé, of als je dicht bij de grens woont.

Conclusie Samsung Galaxy S9 Plus review

Samsung weet met de Galaxy S9 opnieuw een toestel neer te zetten dat zich makkelijk met de beste smartphones van nu kan meten. De telefoon heeft een uitstekende camera, die vooral bij donkere omstandigheden boven de concurrentie uitsteekt. Het design en scherm zijn nauwelijks veranderd, maar blijven van hoogstaand niveau en maken van de Galaxy S9 een fraaie smartphone.

Wel is het zo dat de camera de enige échte vernieuwing is, en de verschillen met de Galaxy S8 verder minimaal zijn. De hardware is iets krachtiger, de vingerafdrukscanner heeft een fijnere plek en de behuizing voelt steviger aan. Of dat de upgrade waard is, ligt dan toch vooral aan of je een fanatieke fotograaf bent, die het belangrijk vindt dat zijn smartphone ook in het donker goede foto’s maakt.

Ben je dat niet maar wel op zoek naar een nieuw toestel, dan blijft de S8 een aantrekkelijk keuze, zeker omdat deze telefoon stukken goedkoper is. Voor gebruikers van een ouder toestel is de overstap naar de S9 duidelijk interessanter. Het neemt echter niet af dat de Samsung Galaxy S9 één van de beste smartphones is die je momenteel kunt kopen.

→ Lees verder in de uitgebreide Samsung Galaxy S9 Plus review

Samsung Galaxy S9 Plus release en prijs

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn sinds 16 maart verkrijgbaar en dus nu te koop in de Benelux. Het toestel komt in drie kleuren: zwart, blauw en paars. De Galaxy S9 kost 849 euro, terwijl de Galaxy S9 Plus voor 949 euro over de toonbank gaat. Bij alle grote providers is de telefoon ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar.

Bekijk onze pagina’s om de Galaxy S9 Plus los te kopen. De prijzen van een Galaxy S9 met abonnement zijn ook al bekend.

Pluspunten Galaxy S9 Plus

 • Prachtig groot scherm
 • Voorzien van dubbele camera
 • De beste hardware van het moment

Minpunten Galaxy S9 Plus

 • Voor sommigen té groot
 • Relatief duur
 • Bixby-knop is overbodig
Samsung Galaxy S9 Plus
8,5
Welke Samsung Galaxy S9 Plus wil je?
Selecteer:
64GB
128GB
Sim only nodig?

Samsung Galaxy S9 Plus video

Bekijk alle Samsung Galaxy S9 Plus video's

Laatste berichten

Android-nieuws #26: Bewegende WhatsApp-stickers en update voor Huawei P30 (Pro)

Android-nieuws #26: Bewegende WhatsApp-stickers en update voor Huawei P30 (Pro)

Nieuws Op Android Planet lees je dagelijks over alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Als je afgelopen week niet alles hebt kunnen volgen of alleen de belangrijkste dingen wil meekrijgen, is dit jouw overzicht. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Nieuws Afgelopen week zagen we weer allerlei (beveiligings)updates voorbij komen. Voor toestellen van Samsung, Huawei en Nokia stonden redelijk wat updates klaar. Ook andere fabrikanten brachten patches uit en ook werden er updates uitgebracht voor de Android-schil van verschillende toestellen.
Samsung blijft oudere Galaxy S9 updaten: One UI 2.1 nu beschikbaar

Samsung blijft oudere Galaxy S9 updaten: One UI 2.1 nu beschikbaar

Nieuws Samsung blijft ook zijn oudere vlaggenschepen bijwerken en rolt nu de One UI 2.1-update uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Hiermee worden de toestellen voorzien van nieuwe features en de meest recente beveiligingspatch.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Nieuws Afgelopen week was het wat rustiger in het land der updates. Voor een paar toestellen rolt Android 10 eindelijk uit. Verschillende fabrikanten hebben ook beveiligingsupdates uitgebracht voor hun smartphones. Of jouw toestel daarbij zit, check je in onderstaand overzicht.