De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung-smartphone met uitschuifbare selfiecamera duikt op’

Erwin Vogelaar
27 april 2020, 10:06
2 min leestijd
‘Samsung-smartphone met uitschuifbare selfiecamera duikt op’

Samsung lijkt te werken aan een smartphone met uitschuivende selfiecamera, om zo de notch of het gaatje in het scherm volledig te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung-smartphone met uitschuifbare selfiecamera gespot

In een verrassende twist lijkt Samsung aan een smartphone te werken met een uitschuifbare selfiecamera. Om welk toestel dit exact gaat is niet duidelijk, maar de bekende lekker OnLeaks heeft alvast renders en meer informatie beschikbaar gesteld via website Pigtou.

Omdat de vlaggenschepen van Samsung doorgaans gebogen schermranden hebben, lijkt het vanuit de renders logisch dat dit gaat om een smartphone in de Galaxy A-reeks van het bedrijf.

Het scherm moet ongeveer 6,5 inch groot zijn. Qua afmetingen moet je denken aan 183,5 millimeter in de hoogte, 77 millimeter in de breedte en 9,2 millimeter dikte. Aan de onderkant is een usb-c-poort te zien voor het opladen van de smartphone, maar geen standaard koptelefoonaansluiting. Waarschijnlijk wordt de nieuwe smartphone met uitschuifbare selfiecamera in de komende maanden aangekondigd.

Selfiecamera’s

Samsung is absoluut niet de eerste fabrikant die eraan denkt om de selfiecamera uit te laten schuiven, om de lens zo niet in het scherm te hoeven verwerken. In Europa heeft de OnePlus 7 Pro al laten zien dat dit werkt. Daarnaast zijn er verschillende Chinese fabrikanten die de pop-up-camera hebben omarmd.

In de nieuwste vlaggenschepen van Samsung, de Galaxy S20-reeks, zit de selfiecamera in een gaatje bovenin het scherm. Hoewel het om een klein gaatje gaat, valt deze toch op. Er wordt door verschillende fabrikanten gewerkt aan manieren om de selfiecamera onzichtbaar onder het scherm te plaatsen, maar dat blijkt nog best lastig. In het geval van een uitschuifbare selfiecamera, is de camera niet te zien totdat je een foto of video wil maken.

OnePlus 8 Pro review

OnePlus heeft ervoor gekozen om de uitschuifbare selfiecamera niet te behouden. Zo heeft de nieuwe OnePlus 8 Pro ook gewoon een gaatje in het scherm. Lees nu onze OnePlus 8 Pro review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Pigtou
Bron afbeelding: Pigtou
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu