‘Snapchat populairder dan ooit in Nederland’

Gijs Ettes
20 juli 2015, 8:04
1 min leestijd
‘Snapchat populairder dan ooit in Nederland’

De foto- en video-app Snapchat is populairder dan ooit in ons land, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In juni 2015 hadden bijna 2 miljoen Nederlanders de app geïnstalleerd, bijna 900.000 meer dan een jaar geleden.

Lees verder na de advertentie.

‘Aantal Nederlandse Snapchat-gebruikers stijgt’

Uit het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper over de Nederlandse app-markt blijkt dat het aantal installaties van Snapchat het afgelopen jaar sterk is gestegen. Vooral onder de groep 12-19 jarigen is de app populair: vorig jaar had 42 procent van hen Snapchat geïnstalleerd en dat percentage is inmiddels gestegen naar 74 procent. Bij 20-29 jarigen ligt het percentage op 28 procent, bij 30-39 jarigen op 27 procent en bij 50-64 jarigen op 2 procent. In tegenstelling tot Instagram is Snapchat ook bij oudere leeftijdsgroepen populair.

Het Dutch Apps Market-rapport gaat niet in op hoe het precies zit met het actieve gebruik van de apps. Wel blijkt uit het rapport dat de chatfunctie van Facebook Messenger beter wordt beoordeeld, ondanks dat deze lange tijd verplicht werd gesteld om te chatten via Facebook. 86 procent van de 10.000 ondervraagde Nederlandse consumenten gaf aan de kwaliteit goed of zeer goed te vinden, ten opzichte van 81 procent vorig jaar.

Met 98 procent blijft WhatsApp echter nog de koning onder de chat-apps, al wordt de belfunctie van de app niet goed beoordeeld. Bellen met WhatsApp is sinds afgelopen maart voor iedereen beschikbaar, al valt de kwaliteit – vooral via een mobiele verbinding – vooralsnog wat tegen. De belfuncties in andere apps worden eveneens matig beoordeeld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu