‘Sony Xperia Z2 Compact mogelijk nu al uitgelekt’

Gijs Ettes
3 april 2014, 17:44
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z2 Compact mogelijk nu al uitgelekt’
Sony Xperia Z2 Compact

Mogelijk is de Sony Xperia Z2 Compact, de opvolger van het waterdichte toestel dat wij onlangs van een uitgebreid oordeel voorzagen in de Xperia Z1 Compact review, gecertificeerd door de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC). In documentatie van de FCC wordt gesproken over een Sony-toestel met het modelnummer SO-04F.

Als we kijken naar de codenamen van de Xperia Z1 (SO-01F), Xperia Z1 Compact (SO-02F) en Xperia Z2 (SO-03F), dan lijkt het niet meer dan logisch dat de compacte variant van laatstgenoemde het modelnummer SO-04F met zich meekrijgt. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, moet natuurlijk nog blijken, maar in ieder geval ligt het in de lijn der verwachting dat er ook een kleine variant van de Xperia Z2 verschijnt. Over de Sony SO-04F is qua specificaties vrijwel niets bekend, behalve dat het toestel 127,6 bij 65,5 millimeter meet en daardoor iets groter is dan de Xperia Z1 Compact. Die heeft afmetingen van 127 bij 64,9 bij 9,5 millimeter.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z2 preview 2

Tijdens het Mobile World Congress in februari presenteerde Sony de reguliere Xperia Z2. Dit toestel is wederom stof- en waterdicht, heeft een 5,2 inch-scherm (1080p), 3GB aan werkgeheugen en is de eerste Sony-telefoon die in 4K kan filmen. Het toestel is qua design vergelijkbaar met zijn voorganger, maar is dus wel voorzien van een groter display met bovendien veel betere kijkhoeken.

Verder is er een 2,3GHz-quadcore-processor aan boord (Snapdragon 801), alsmede een 20,7-megapixel-camera en een 3200 mAh-accu. Het toestel wordt meegeleverd met diverse apps waarmee je effecten kunt toevoegen en in slowmotion kunt filmen. Later deze maand ligt de Xperia Z2 in de Nederlandse en Belgische winkels.

Het laatste nieuws over Sony

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Sony, Xperia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's