De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mogelijke persfoto Sony Xperia Z4 lekt uit, dit moet je weten

Redactie
16 maart 2015, 16:58
2 min leestijd
Mogelijke persfoto Sony Xperia Z4 lekt uit, dit moet je weten

Twitteraar @Onleaks, die de laatste weken regelmatig informatie over onaangekondigde smartphones lekt, heeft de eerste Sony Xperia Z4  persfoto gelekt. Het toestel lijkt – niet geheel verrassend – erg veel op zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Update: in Nederland is het toestel inmiddels gelanceerd als de Sony Xperia Z3 Plus.

Meer over de gelekte Xperia Z4 persfoto

sony Xperia Z4 persfoto
Een persfoto van de Xperia Z4 lekte al eerder uit na een hack bij Sony.

De gelekte persfoto toont een gedeelte van de Xperia Z4, het nieuwe vlaggenschip van Sony dat naar verwachting in deze zomer wordt aangekondigd. Het toestel meet naar verluidt 146,3 x 71,9 x 7,2 millimeter en krijgt hetzelfde rechthoekige design als de Xperia Z3. Ook zou de Z4 weer van een 5,2 inch-scherm voorzien worden.

Wat opvalt aan de render is dat het klepje dat bij de Z3 de slots voor de simkaart en micro-sd afdekt, is verdwenen. Mogelijk krijgt de Z4 meer opslagruimte (32 of 64GB), maar niet de mogelijkheid om dit uit te breiden met een geheugenkaartje.

Opvallend is ook dat de telefoonspeaker niet meer direct boven het Sony-logo zit, maar is verplaatst naar de rand. Wellicht  worden de bezels van de Xperia Z4 boven en onder het scherm iets dunner. Tot slot zijn de frontcamera en nabijheidssensor van plek verwisselt.

Verwachte specificaties

De Sony Xperia Z4 lijkt qua design weinig te zijn veranderd, maar onderhuids is het waarschijnlijk een ander verhaal.  Zo wordt de Z4 naar verluidt voorzien van een  Qualcomm  Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB van het snellere DDR4-werkgeheugen.

Verder zou Sony’s nieuwe vlaggenschip voorzien worden van een nieuwe camera met een IMX230-sensor die realtime HDR mogelijk maakt. Ook moet de autofocus van de sensor beter zijn. De fysieke sluiterknop is echter nog steeds aanwezig, zodat je ook handmatig  gemakkelijk kunt scherpstellen.

Uit de doos draait  de Z4 volgens recente benchmarks op Android 5.0.2 Lollipop. Wanneer het toestel precies wordt uitgebracht en voor welke adviesprijs, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: Onleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu