De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro

Redactie
26 mei 2015, 11:50
2 min leestijd
Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro

Sony introduceert de Xperia Z3+  met een krachtigere chip en een dunner en lichter design. Ook  is het  klepje voor de oplaadpoort verdwenen, terwijl de smartphone wel stof- en waterbestendig blijft.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Sony Nederland dinsdag bekend. Sony ziet de smartphone als een geüpdate versie van de Xperia Z3, die sinds oktober van vorig jaar in Nederland verkrijgbaar is. Hierdoor noemt het Japanse bedrijf de Xperia Z3+ niet het nieuwe vlaggenschip; die komt waarschijnlijk later dit jaar. De Xperia Z3+ heeft dan ook veel dezelfde specificaties als zijn voorganger.

Xperia Z3+ release in juni

De Xperia Z3+ is net als de Xperia Z3 voorzien van een 5,2 inch full-hd-scherm, 3GB aan RAM-geheugen en een 20,7 megapixel-camera aan de achterzijde. De chip en selfiecamera zijn wel verbeterd; het toestel beschikt nu over een 5 megapixel-camera en Snapdragon 810-chip van Qualcomm.  De interne opslagruimte is uitgebreid van 16 naar 32GB.

sony xperia z3+ review

Ook is het design iets dunner en lichter: 6,9 in plaats van 7,3 millimeter en 144 in plaats van 152 gram. Dit zorgt er wel voor dat de accucapaciteit is gedaald van 3100 naar 2900 mAh. Een voordeel van het geüpdate design is dat Sony het  klepje voor  de oplaadpoort  heeft verwijderd, die normaliter water en vuil buiten houdt. Het bedrijf gebruikt nu een speciale coating die het toestel ook zonder klepje stof- en waterbestendig maakt.

De Xperia Z3+ wordt geleverd met Android Lollipop en biedt volgens Sony ook een verbeterde geluidservaring, mede door de mogelijkheid om draadloos muziek in hoge kwaliteit af te spelen. Om dit aan de gebruiker te laten weten, geeft Sony een halfjaarabonnement op streamingdienst voor high-res-audio.

Xperia Z3+ kopen met gratis koptelefoon

De Xperia Z3+ wordt vandaag  exclusief bij T-Mobile gelanceerd. Wanneer je het toestel reserveert krijg je er een Sony MDR-1 koptelefoon ter waarde van 219 euro bij. De levering vindt plaats in juni.

→ Lees ook de uitgebreide Sony Xperia Z3+ preview met onze eerste indruk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu