Google schept duidelijkheid over toekomst Chrome OS

Erwin Vogelaar
2 november 2015, 19:45
1 min leestijd
Google schept duidelijkheid over toekomst Chrome OS

Toen Google enkele dagen geleden aangekondigde dat Chrome OS in 2017 samengevoegd zou worden met Android, was het bedrijf niet duidelijk over de toekomst van het lichte besturingssysteem. Nu weten we meer.

Lees verder na de advertentie.

Toekomst Chrome OS

Chrome OS zal gewoon blijven bestaan, bevestigt Google. Hoewel het bedrijf werkt aan een manier om de krachten van Chrome OS en Android te combineren, is er op dit moment geen plan om Chrome OS daarbij uit te faseren. Sterker nog: Google is druk aan het werk om een toekomst voor het besturingssysteem te bouwen.

Zo werkt Google aan een nieuw ontwerp, dat gebaseerd is op Androids Material Design. Ook wordt er een nieuwe mediaspeler gemaakt waardoor het systeem beter met audio- en videobestanden om kan gaan. Tevens zal het bedrijf zich blijven richten op de veiligheid met garantie op vijf jaar lang automatische updates. Ook laat Google weten in 2016 met “dozijnen” aan nieuwe Chromebooks te komen, de goedkope laptops die Chrome OS draaien.

chrome-os

Verder is Google in het bericht vooral erg trots op wat er tot nu toe met Chrome OS bereikt is. Zo worden er elke schooldag 30,000 nieuwe Chromebooks geactiveerd in Noord-Amerikaanse schoollokalen.

Chrome OS is een licht besturingssysteem dat volledig draait rond de webbrowser Chrome. Via apps en extenties kan de functionaliteit van de browser zo uitgebreid worden, dat het systeem voor veel gebruikers niet onderdoet aan zwaardere besturingssystemen zoals Windows.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu