De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze geheugenkaartjes gaan micro-sd vervangen

Erwin Vogelaar
10 juli 2016, 18:57
2 min leestijd
Deze geheugenkaartjes gaan micro-sd vervangen

Samsung heeft de eerst losse UFS-geheugenkaartjes geïntroduceerd. Deze kaartjes bieden veel voordelen vergeleken met micro-sd.

Lees verder na de advertentie.

UFS geheugenkaartjes

Samsung heeft de allereerste losse UFS-geheugenkaartjes aangekondigd. UFS staat voor Universal Flash Storage en lijkt de opvolger van micro-sd te worden. Op dit moment maakt Samsung de kaartjes in varianten van 32, 64, 128 en 256 gigabyte, hoewel er nu nog geen enkel apparaat is dat de kaartjes kan gebruiken. Samsung gebruikt UFS al een tijdje in de Samsung-vlaggenschepen als intern geheugen. UFS gaat tevens gebruikt worden in andere smartphones en Chromebooks en gaat de komende jaren dus ook de geheugenkaartjesmarkt veroveren. Waarom? Omdat deze technologie echt veel beter is.

ufs geheugenkaartjes

Allereerst kunnen UFS-kaartjes een stuk sneller data schrijven en lezen. De snelste micro-sd-kaartjes kunnen snelheden bereiken van 156MB/s, terwijl UFS snelheden van 530MB/s kan bereiken. Hoewel de huidige micro-sd-kaartjes nog prima meegaan als het gaat om bijvoorbeeld opnemen van 1080p-video, is het opnemen van een 4K-video of het verwerken van steeds complexere games een ander verhaal. Door de snelheid van UFS is het ook mogelijk om apps op de geheugenkaartjes te installeren, omdat de prestaties van de apps niet verminderen door lage snelheden van het geheugen.

Ook positief is dat UFS minder stroom nodig heeft dan micro-sd-kaartjes; bijna de helft minder dan de topkaartjes op de micro-sd-markt. Aangezien UFS sneller is, heeft het daarnaast ook minder lang stroom nodig.

Beschikbaarheid UFS

Samsung heeft nog geen prijs of datum voor de kaartjes onthuld, maar we verwachten geen budgetkaartjes. Het gaat hier om de volgende grote stap in deze technologie en die stappen zijn zelden goedkoop. Ook kunnen alle huidige Android-toestel niet met deze geheugenkaartjes omgaan, maar we verwachten dat de komende vlaggenschepen van Samsung als eerste de mogelijkheid bieden om losse UFS-kaartjes toe te voegen. Andere smartphonefabrikanten zullen daarna ongetwijfeld volgen, hoewel dat nog wel enkele jaren kan duren.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu