Volvo onthult eerste model met Android Auto in oktober

volvo android autoVolvo is een van de ruim 40 autofabrikanten die gebruik gaat maken van Android Auto, Googles nieuwe platform voor het gebruik van Android en Android-apps in de auto. De Zweedse automaker heeft bekendgemaakt het eerste model met Android Auto in oktober tijdens de Paris Motor Show  te onthullen.

Het betreft de XC90, een grote SUV die ook ondersteuning kent voor CarPlay, Apples initiatief dat de functies van de iPhone doorvertaalt naar het infotainmentsysteem van de auto. De Volvo XC90 is op zijn vroegst eind dit jaar te bestellen en wordt begin 2015 geleverd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Auto maakt Volvo’s nog beter

“Googles benadering van het centraal stellen van de gebruiker en het verbeteren van het dagelijks leven van mensen middels technologie maakt Android Auto een perfecte aanvulling op de Volvo-ervaring”, aldus Volvo-CEO H ¥kan Samuelsson. “We hebben hard gewerkt om een plezierige gebruikerservaring met Android Auto verzekeren. Het systeem biedt onze klanten nieuwe manieren om hun mobiele apparaat in de auto te gebruiken en past perfect in het huidige digitale ecosysteem dat we bieden.”

Android Auto

Android Auto toont automatisch handige informatie en rangschikt deze op eenvoudige kaarten die worden weergegeven als dat nodig is. Alle apps – waaronder Maps, Pandora en Spotify – draaien op je Android-toestel, waardoor ze sneller kunnen worden geüpdatet. Bovendien is er een SDK beschikbaar, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het systeem.

Google Maps wordt het belangrijkste element in Android Auto en alles binnen de navigatie werkt met spraakbesturing. Zo kun je vragen tot hoe laat een museum open is, waarna je kunt zeggen dat je ernaartoe wilt navigeren. Vervolgens begint het systeem met het navigeren naar de desbetreffende locatie.

Check onze Android L overzichtspagina met meer info over de nieuwe Android-versie!

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.