Wake-up Call: meer winst voor Google, Google TV verschijnt in VS

Redactie
18 oktober 2010, 8:35
2 min leestijd
Wake-up Call: meer winst voor Google, Google TV verschijnt in VS
wake-up-call

De Advent Vega krijgt geen Android Market, Google maakt 32 procent meer winst dankzij Android, de eerste Google TV-apparaten verschijnen in Amerikaanse winkels en ook Sony Ericsson maakt meer winst. Het is vandaag maandag 18 oktober 2010, de tijd is 8:35 uur, het wordt vandaag een regenachtige herfstdag met een maximumtemperatuur van 11 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Geen Android Market op Advent Vega

avent-vega

De Advent Vega, een tablet waar sommigen naar uitkijken, krijgt geen Android Market. Hierdoor is het niet mogelijk om betaalde apps te installeren, behalve via de Archos AppsLib Store. “Als er rond januari een nieuwe versie van Android verschijnt, dan is het waarschijnlijk wel mogelijk om Market te lanceren”, aldus de productmanager van Advent. De Vega ligt vanaf 1 november in de Britse winkelketen Dixons voor een prijs van 250 Britse pond (nog geen 300 euro). Daarvoor krijg je een tablet met een capacitief touchscreen van 10,1 inch, een snelle NVIDIA Tegra 2-processor (1 GHz) en Android 2.2.

Google maakt 32 procent meer winst

Google heeft in het derde kwartaal 2,2 miljard dollar winst gedraaid. Dit is 32 procent meer dan dezelfde periode in 2009. Het bedrijf verdiende goed aan Google Android en mobiele advertenties. De winst is het positieve verschil tussen opbrengst en kosten en essentieel om als onderneming op lange termijn te overleven. Onlangs maakte Google bekend dat het besturingssysteem Android goed is voor een omzet van één miljard dollar per jaar. Niet verkeerd voor een ‘gratis’ besturingssysteem.

Eerste Google TV-apparaten verschijnen in Amerikaanse winkels

Binnenkort begint Best Buy met de verkoop van vier HD-televisies en één blu-rayspeler van Sony. Op zich is dit niet zo opmerkelijk, maar wel dat ze alle vijf Google TV ondersteunen. De apparaten zijn al gearriveerd in de verschillende filialen van de winkelketen, maar mogen nog niet verkocht worden. Toch zal de release niet lang op zich laten wachten. Google TV is Google`s eigen kruisbestuiving tussen televisie en internet. Sluit de blu-rayspeler aan op je televisie en bekijk de nieuwste films, surf op het internet en volg je favoriete aandeelkoersen. Aangezien Google TV is gebaseerd op Android kunnen gebruikers eigen applicaties installeren. Hieronder de eerste foto’s van de Google TV-apparaten.

Ook Sony Ericsson maakt winst

sony liveview

Sony Ericsson kondigde Niet alleen Google, maar ook Sony Ericsson boekte het derde kwartaal een winst. De nettowinst bedroeg 49 miljoen euro. Een jaar eerder was er in het derde kwartaal sprake van een verlies van 164 miljoen euro. Wat dat betreft klimt het bedrijf uit een diep dal, en dat allemaal dankzij Android. Mede dankzij de hogere verkoopprijs van toestellen (een smartphone is immers duurder dan een simpele telefoon) droeg bij aan de winst. De gemiddelde prijs voor een Sony Ericsson-telefoon is 154 euro en dat is meer dan 114 euro in het derde kwartaal van 2009. Sonuy Ericsson hoopt binnenkort meer aanhangers van andere merken te trekken met de gadget LiveView (zie foto links), waarmee jij je telefoon op afstand kunt besturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu