WhatsApp hacken gemakkelijk via wifi met WhatsAppSniffer

Redactie
30 april 2012, 16:08
1 min leestijd
WhatsApp hacken gemakkelijk via wifi met WhatsAppSniffer

WhatshApp hackenDenk goed na voordat je bij een openbare Wi-Fi-hotspot online gaat. Niet alleen je onbeveiligde surfgedrag is voor iedereen toegankelijk, maar ook al je WhatsAppgesprekken. De Spaanse app WhatsAppSniffer is een zogeheten spoofing app, die het netwerk scant voor inkomende en uitgaande berichten.

De ontwikkelaar achter de app wil aantonen dat de berichtendienst niet goed is beveiligd en hoopt door de actie een reactie van WhatsApp te krijgen. Mocht je WhatsAppSniffer uit willen proberen: de app werkt alleen op toestellen met root. Nadat de app om rootrechten heeft gevraagd, kun je het netwerk gaan scannen.

WhatsApp hackenWhatsAppSniffer maakt gebruik van ARP spoofing, waardoor je mee kunt lezen met de op dat moment gevoerde WhatsAppgesprekken. WhatsAppSniffer maakt WhatsApp hacken dus mogelijk. De app leest alleen gesprekken van Android-, iPhone- en Nokia-toestellen. Blackberry maakt gebruik van eigen servers en kan daarom niet met deze methode worden gehackt. Naast de telefoonnummers van WhatsAppgebruikers zijn ook alle verstuurde foto’s, video’s, coördinaten en contactgegevens te onderscheppen. WhatsAppSniffer houdt je door een notificatie op de hoogte als er een nieuw bericht is verstuurd of ontvangen. WhatsApp heeft nog niet op de app gereageerd.

Spotlight: WhatsApp
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's