Op deze 3 manieren gaat WhatsApp geld verdienen via Facebook

Michel van 't Klaphek
1 augustus 2018, 20:36
2 min leestijd
Op deze 3 manieren gaat WhatsApp geld verdienen via Facebook

WhatsApp is één van de populairste apps ter wereld, maar heeft nog geen duidelijk verdienmodel. Daar komt verandering in: de chat-app gaat hiervoor intensief samenwerken met Facebook.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-verdienmodel krijgt steeds meer vorm

WhatsApp is megapopulair: vrijwel iedereen maakt gebruik van de berichtendienst. Niet voor niets nam Facebook de app in 2014 over. Het was echter lange tijd onduidelijk hoe het bedrijf van Zuckerberg geld ging verdienen aan het ontvangen en versturen van berichten, maar dat wordt steeds duidelijker. Bedrijven gaan namelijk betalen voor contact met (potentiële) klanten, zo meldt WhatsApp op haar blog.

Ten eerste krijgen ondernemingen de mogelijkheid om jou direct berichtjes te sturen, bijvoorbeeld een boarding pass of verzendbevestiging. Dit kunnen zij pas doen nadat jij je nummer hebt doorgegeven via de website of app van het bedrijf.

whatsapp-groepsbeheerder

Ook ga je voortaan meer advertenties op Facebook tegenkomen. Zodra je op zo’n banner klikt, wordt je doorgestuurd naar WhatsApp, waar je met het bedrijf kunt praten. Er is bedrijven veel aan gelegen om snel te reageren. Als je vraag, suggestie of klacht namelijk niet binnen 24 uur wordt beantwoord moet men betalen.

Direct chatten met bedrijven

Tot slot kunnen bedrijven voortaan direct klantondersteuning bieden via de groene chat-app. Sta je bijvoorbeeld op het vliegveld en is er iets mis met je ticket? Dan kun je (in theorie) direct met KLM appen om alsnog met het vliegtuig mee te kunnen.

De aankondiging volgt snel op de kwartaalresultaten van Facebook, die een paar dagen geleden werden gepresenteerd. Het sociale netwerk heeft een flinke duik op de beurs gemaakt en zou volgens analisten haastig op zoek zijn naar manieren om geld te verdienen.

In september 2017 werd overigens al WhatsApp voor bedrijven aangekondigd. Grote ondernemingen, zoals energiefirma’s, kunnen sindsdien op meer manieren contact onderhouden met klanten. Uiteraard is dit tegen betaling, zodat WhatsApp er ook iets aan overhoudt. Momenteel doen zo’n 90 bedrijven mee aan het testprogramma. Dit worden er in de toekomst een paar honderd, zo besluit de chat-app in de blogpost.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu