Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 6 (2018)

Scherm
5.5 inch
Camera
16 megapixel

Dit moet je weten over de Nokia 6 (2018)

Kies je voor een Nokia-smartphone, dan kun je rekenen op veel kwaliteit voor weinig geld. Zo ook met de Nokia 6 (2018), een toestel waarvan de hardware goed op orde is. Zo heb je een groot 5,5 inch-scherm met scherpe full hd-resolutie, goede camera’s aan beide kanten en veel opslagruimte. De nieuwe Nokia 6, zoals fabrikant HMD Global het toestel noemt, heeft enkele fijne extra’s, zoals een vingerafdrukscanner en dubbele led-flitser. Daarmee is het een flinke upgrade ten opzichte van de eerste Nokia 6. Lees ook over de Nokia 7 Plus, een krachtigere en grotere smartphone.

Pluspunten Nokia 6 (2018)

  • 16 megapixel-camera schiet scherpe kiekjes
  • Lekker groot 5,5 inch-scherm
  • Zeer ruime 32GB opslagruimte
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten Nokia 6 (2018)

  • Saai design
  • Iets dikker en zwaarder dan vorige Nokia 6
  • Processor is niet de snelste

Snelle software zonder fratsen

In 2017 maakte Nokia zijn comeback op de mobiele markt met een drietal goede, goedkope Android-smartphones. De toestellen werden positief ontvangen, zowel door critici als gebruikers. Op dat succes bouwt men nu voort met de Nokia 6 (2018). Die beschikt nog altijd over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Nokia 6 (2018)

Eén van de speerpunten van Nokia-smartphones is de software. Waar je bij veel fabrikanten weken of zelfs maanden moet wachten op elke Android-update, is Nokia aanzienlijk sneller. Dit toestel kan rekenen op maandelijkse beveiligingsupdates, waarmee deze beschermd en veilig blijft. Ook grotere updates verschijnen snel. Daarmee heeft de Finse fabrikant een flink streepje voor op concurrenten als Samsung, LG en Huawei.

Bovendien maakt Nokia nauwelijks aanpassingen aan Android. Geen onnodige apps die je niet kan verwijderen, geen lelijke en onoverzichtelijke menu’s, maar Android zoals Google het heeft bedoeld. Daardoor loopt de software bovendien een stuk soepeler en houd je meer opslagruimte vrij.

Beter dan ooit

Hoewel de Nokia 6 (2018) een naam deelt met zijn voorganger, is er in een jaar behoorlijk wat verbeterd. Zo heeft dit nieuwe model een krachtigere Snapdragon 630-chip met meer werkgeheugen. Zo ben je verzekerd van apps die soepel lopen. Bovendien is het design iets aangepakt en zit de vingerafdrukscanner nu achterop. Daardoor is deze makkelijk op de tast te vinden. Ook blijft er op de voorkant meer ruimte over voor het beeld.

Andere gebieden heeft Nokia dan weer ongemoeid laten. Zo zit achterop dezelfde 16 megapixel-camera als op het vorige model. Die heeft een dubbele led-flitser, waardoor je ook in situaties met weinig licht nog scherpe foto’s schiet. Met deze camera heeft Nokia een flink streepje voor op concurrenten in deze prijsklasse, zoals de Sony Xperia L2.

Conclusie Nokia 6 (2018) review

De Nokia 6 (2018) is al met al een solide smartphone. Het toestel ligt stevig in de hand, heeft een degelijke accuduur en is voorzien van de nieuwste softwareversie. Bovendien ben je er van verzekerd dat je die altijd draait, dankzij het Android One-programma. Daarnaast vind je hier geen overtollige apps die je er het liefst weer af zou gooien.

In zijn prijsklasse wordt Nokia echter op sommige gebieden voorbijgestreefd door de concurrentie, die wél dubbele camera’s en voorkantvullende schermen biedt. Hecht je echter meer waarde aan een pure Android-ervaring, dan kun je je aan de vernieuwde Nokia 6 geen buil vallen.

→ Lees verder in de volledige Nokia 6 (2018) review

De Nokia 6 (2018) koop je als… je Android zonder fratsen wil, verpakt in een krachtige, fijne smartphone.

Nokia 6 (2018) video

Bekijk alle Nokia 6 (2018) video's

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Nieuws Ook deze week rolden er weer een hoop Android-beveiligingsupdates uit. Benieuwd of jouw toestel bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Nieuws Deze week stond in het teken van Android 10-updates. De afgelopen zeven dagen werd een reeks aan toestellen bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Ben je benieuwd of jouw smartphone bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
HMD Global is op dreef: Nokia 6.1 ontvangt nu Android 10-update

HMD Global is op dreef: Nokia 6.1 ontvangt nu Android 10-update

Nieuws HMD Global rolt deze week volop Android 10-updates uit voor zijn smartphones. Na de Nokia 6.1 Plus en 7 Plus is nu ook de Nokia 6.1 aan de beurt. Deze smartphone uit begin 2018 ontvangt hiermee zijn tweede grote software-update.
‘Nokia presenteert binnenkort drie smartphones: 5.2, 6.2 en 7.2’

‘Nokia presenteert binnenkort drie smartphones: 5.2, 6.2 en 7.2’

Nieuws HMD Global presenteert tijdens de IFA 2019-technologiebeurs mogelijk drie nieuwe Android-smartphones. Het zou gaan om de opvolgers van de Nokia 5.1, 6.1 en 7.1 van vorig jaar.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 30

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 30

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app