Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 6 (2018)

Nokia 6 (2018)
7,5
Scherm 5.5 inch
Camera 16 megapixel

Dit moet je weten over de Nokia 6 (2018)

Kies je voor een Nokia-smartphone, dan kun je rekenen op veel kwaliteit voor weinig geld. Zo ook met de Nokia 6 (2018), een toestel waarvan de hardware goed op orde is. Zo heb je een groot 5,5 inch-scherm met scherpe full hd-resolutie, goede camera’s aan beide kanten en veel opslagruimte. De nieuwe Nokia 6, zoals fabrikant HMD Global het toestel noemt, heeft enkele fijne extra’s, zoals een vingerafdrukscanner en dubbele led-flitser. Daarmee is het een flinke upgrade ten opzichte van de eerste Nokia 6. Lees ook over de Nokia 7 Plus, een krachtigere en grotere smartphone.

Pluspunten Nokia 6 (2018)

  • 16 megapixel-camera schiet scherpe kiekjes
  • Lekker groot 5,5 inch-scherm
  • Zeer ruime 32GB opslagruimte
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten Nokia 6 (2018)

  • Saai design
  • Iets dikker en zwaarder dan vorige Nokia 6
  • Processor is niet de snelste

Snelle software zonder fratsen

In 2017 maakte Nokia zijn comeback op de mobiele markt met een drietal goede, goedkope Android-smartphones. De toestellen werden positief ontvangen, zowel door critici als gebruikers. Op dat succes bouwt men nu voort met de Nokia 6 (2018). Die beschikt nog altijd over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Nokia 6 (2018)

Eén van de speerpunten van Nokia-smartphones is de software. Waar je bij veel fabrikanten weken of zelfs maanden moet wachten op elke Android-update, is Nokia aanzienlijk sneller. Dit toestel kan rekenen op maandelijkse beveiligingsupdates, waarmee deze beschermd en veilig blijft. Ook grotere updates verschijnen snel. Daarmee heeft de Finse fabrikant een flink streepje voor op concurrenten als Samsung, LG en Huawei.

Bovendien maakt Nokia nauwelijks aanpassingen aan Android. Geen onnodige apps die je niet kan verwijderen, geen lelijke en onoverzichtelijke menu’s, maar Android zoals Google het heeft bedoeld. Daardoor loopt de software bovendien een stuk soepeler en houd je meer opslagruimte vrij.

Beter dan ooit

Hoewel de Nokia 6 (2018) een naam deelt met zijn voorganger, is er in een jaar behoorlijk wat verbeterd. Zo heeft dit nieuwe model een krachtigere Snapdragon 630-chip met meer werkgeheugen. Zo ben je verzekerd van apps die soepel lopen. Bovendien is het design iets aangepakt en zit de vingerafdrukscanner nu achterop. Daardoor is deze makkelijk op de tast te vinden. Ook blijft er op de voorkant meer ruimte over voor het beeld.

Andere gebieden heeft Nokia dan weer ongemoeid laten. Zo zit achterop dezelfde 16 megapixel-camera als op het vorige model. Die heeft een dubbele led-flitser, waardoor je ook in situaties met weinig licht nog scherpe foto’s schiet. Met deze camera heeft Nokia een flink streepje voor op concurrenten in deze prijsklasse, zoals de Sony Xperia L2.

Conclusie Nokia 6 (2018) review

De Nokia 6 (2018) is al met al een solide smartphone. Het toestel ligt stevig in de hand, heeft een degelijke accuduur en is voorzien van de nieuwste softwareversie. Bovendien ben je er van verzekerd dat je die altijd draait, dankzij het Android One-programma. Daarnaast vind je hier geen overtollige apps die je er het liefst weer af zou gooien.

In zijn prijsklasse wordt Nokia echter op sommige gebieden voorbijgestreefd door de concurrentie, die wél dubbele camera’s en voorkantvullende schermen biedt. Hecht je echter meer waarde aan een pure Android-ervaring, dan kun je je aan de vernieuwde Nokia 6 geen buil vallen.

→ Lees verder in de volledige Nokia 6 (2018) review

De Nokia 6 (2018) koop je als… je Android zonder fratsen wil, verpakt in een krachtige, fijne smartphone.

Nokia 6 (2018)
7,5
Welke Nokia 6 (2018) wil je?
Wij hebben momenteel geen Nokia 6 (2018) aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Nokia 6 (2018) video

Bekijk alle Nokia 6 (2018) video's

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Nieuws Huawei rolt Android 10 uit voor een oudgediende en Nokia is op dreef met beveiligingsupdates. Voor de rest rolden ook verschillende andere fabrikanten deze week ook wat beveiligingspatches uit.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Nieuws Een hoop Samsung-telefoons kregen afgelopen week een Android-beveiligingsupdate. Ook Nokia was goed op dreef. Benieuwd of jouw telefoon een update heeft gekregen? Check dan snel ons overzicht!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Nieuws Het is erg rustig deze week wat betreft nieuwe beveiligingsupdates en OS-upgrades. Dat neemt niet weg dat even checken of er een update voor jouw toestel klaarstaat, natuurlijk gewoon kan.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Nieuws Deze week geen heel groot nieuws wat betreft updates. Wel zijn er redelijk wat toestellen voorzien van de beveiligingsupdate van mei 2020. Daarnaast is de Android 10-update voor enkele toestellen van Samsung vanaf nu ook te downloaden.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Nieuws Ook afgelopen week rolden er weer een hoop updates uit. Benieuwd of jouw toestel bij gelukkigen hoort? Check dan snel het overzicht!