Nothing is een gloednieuw bedrijf waarbij Carl Pei aan het hoofd staat. Pei was ook mede-oprichter van OnePlus, maar heeft dat bedrijf verlaten om zich volledig te storten op het nieuwe merk. Op deze pagina lees je alles over de Nothing Ear (1), het eerste product van het bedrijf: draadloze oordopjes.
Lees verder na de advertentie.

Nothing Ear (1): draadloze oordopjes
Nog nooit gehoord van het merk Nothing? Dat is niet heel gek, want het bedrijf is pas gestart in 2020 met aan het hoofd Carl Pei. Deze jonge ondernemer stond eerst aan het hoofd van een ander bekend merk: OnePlus. Pei wilde zich echter op dit nieuwe merk richten en producten in allerlei categorieën.
Het eerste product van het bedrijf waren de Nothing Ear (1)’s, waar je op deze pagina alles over leest. Het design is opvallend, doordat ze deels transparant zijn. Daardoor kun je enkele onderdelen zien zitten, zoals de magneetjes om draadloos op te laden. Het meegeleverde doosje is ook doorzichtig en biedt enkele functies die je niet vaak ziet in deze prijsklasse. Zo kun je de accu in het doosje opladen via Qi, oftewel draadloos.
Actieve ruisonderdrukking en bedienen met aanrakingen
Er is ook actieve ruisonderdrukking aanwezig, een fijne feature die ervoor zorgt dat je je geheel kunt afsluiten van de buitenwereld. Schakel je deze functie in, dan kost dat wel wat meer accusap en gaan de oortjes op een lading wat minder lang mee. Een transparante modus is ook aanwezig, waarmee je kunt genieten, maar ook omgevingsgeluiden nog steeds goed hoort.
Op een enkele lading gaan ze zo’n 6 uur mee en met de ingebouwde accu laad je ze nog eens vier keer op. Bediening gaat via de Android-app op je toestel of aanrakingen. Inmiddels is het ook mogelijk om de Google Assistent op te roepen met de stem.

Review Nothing Ear (1) op Android Planet
Op Android Planet hebben we de oordopjes ook getest door ze naast de populaire OnePlus Buds Pro te leggen. Daarbij vergeleken we ze op verschillende punten zoals prijs, geluidskwaliteit, accuduur en extra’s. De conclusie van dat stuk lees je alvast hieronder:
Twijfel je tussen beide draadloze koptelefoons, dan raden we je aan om de Nothing ear (1) te kopen. In veel opzichten presteren de oordopjes goed en voor 99 euro krijg je heel veel waar voor je geld. De OnePlus-dopjes zijn duurder, maar niet beter.
Met de ear (1)’s koop je een setje dat er anders uitziet, met een fijne bediening en prima geluidskwaliteit. OnePlus levert meer extra’s, waaronder het snelladen en ook de accuduur en actieve ruisonderdrukking zijn een tikkeltje beter.