Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Oppo Find N2

1/1

Pluspunten

  • Compactere vormfactor
  • Snelle chip aan boord
  • Goed updatebeleid

Minpunten

  • Vouwbaar scherm blijft kwetsbaar
  • Verkrijgbaarheid in Europa

De vouwbare smartphonemarkt breidt verder uit. Steeds meer fabrikanten brengen hun eigen foldables uit en met iedere generatie worden de smartphones weer verfijnd. Oppo borduurt voort op haar eerste Find N met de Oppo Find N2. Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde hardware

De Oppo Find N2 is op verschillende punten aangepast ten opzichte van zijn voorganger, maar op het eerste gezicht oogt ‘ie hetzelfde. Hij is iets kleiner en dunner en de bouwkwaliteit is verbeterd. Het scharnier kan volgens Oppo minimaal 400.000 keer open en dichtvouwen zonder problemen.

Het vouwtoestel heeft twee schermen. Eéntje van 5,54 inch aan de buitenkant van het toestel en een 7,1 inch-scherm aan de binnenkant. Beide schermen hebben een ververssnelheid van 120Hz, waardoor animaties soepel aanvoelen. Onder de motorkap vinden we Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip. Dat is niet de nieuwste processor van het moment, maar kan vrijwel alle dagelijkse apps en 3D-games makkelijk aan.

oppo find n2

Batterij en camera’s

Deze foldable van Oppo wordt van stroom voorzien door een 4520 mAh-accu. Die laad je snel op met maximaal 67 Watt. Zo heb je een dag aan batterij en is deze in een ruim halfuur opgeladen. De Find N2 komt met 265 of 512GB aan opslagruimte en 12 of 16GB aan werkgeheugen.

In totaal zijn er vijf camera’s aan boord van deze Oppo. Te beginnen met de 50 megapixel-hoofdcamera voor in de meeste situaties. Wil je meer op beeld vastleggen? Gebruik dan de groothoeklens van 48 megapixel. Als derde vind je een 32 megapixel-telelens op de smartphone. Daarmee zoom je in zonder kwaliteit te verliezen. Er zijn twee selfiecamera’s aanwezig, eentje in het buitenste display en een exemplaar aan de binnenkant. Beide hebben een resolutie van 32 megapixel voor haarscherpe kiekjes.

Software, prijs en beschikbaarheid

De Oppo Find N2 draait op Android 13. Daaroverheen ligt Oppo’s eigen ColorOS-schil. Daarmee past de fabrikant de stijl van de software aan en zijn er nieuwe functies toegevoegd. De smartphone is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijke zwart, groen en wit.

We gaan uit dat het toestel ook valt onder het in 2022 aangekondigde updatebeleid van het bedrijf. Dat betekent dat we vier grote Android-updates gaan zien en dat er vijf jaar beveiligingspatches worden uitgerold.

De Oppo Find N2 is vanaf 23 december te koop, maar enkel op de Chinese markt. Of het toestel ook in Europa beschikbaar komt, is niet bekend. In China kost het toestel omgerekend een ruime duizend euro. Oppo heeft al wel te kennen gegeven dat de Oppo Find N2 Flip sowieso naar Europa komt in het eerste kwartaal van 2023. Dat toestel heeft ook een flexibel scherm, maar vouw je open als een regulier toestel.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Find N2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu