Oppo Find N2 Flip

1/4

Pluspunten

  • Grote schermen
  • Grote accu
  • Prima processor
  • Updatebeleid

Minpunten

  • Camera's blinken niet uit
  • Niet officieel in Nederland te koop

De Oppo Find N2 Flip is een klaptelefoon met een snelle processor en een groot tweede scherm. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

De Oppo Find N2 Flip: dit moet je weten

Zie jij jezelf wel met een klaptelefoon rondlopen? Dan kun je natuurlijk een Samsung Galaxy Z Flip 4 of Motorola Razr 2022 aanschaffen, maar deze Oppo Find N2 Flip is een geduchte concurrent. Het schermpje aan de buitenkant, waarop je notificaties checkt en dat je gebruikt als viewfinder voor je selfies, is met 3,26 inch bijvoorbeeld een stuk groter.

Oppo Find N2 Flip

Eenmaal opengeklapt krijg je een 6,8 inch-oled-scherm onder ogen met fraaie kleuren en een hoog contrast. De verversingssnelheid van 120Hz zorgt voor soepele beelden en de piekhelderheid ligt met 1600 nits erg hoog. Je zult dus geen problemen hebben om dit display in de zon af te lezen.

Het kloppend hart van dit toestel is de MediaTek Dimensity 9000 Plus. Dat is een snelle processor die enigszins te vergelijken is met de Snapdragon 8 Gen 1. Je krijgt van Oppo minimaal 8GB RAM en 256GB opslagruimte.

Bescheiden camera’s, relatief grote accu

Je hoeft de Find N2 Flip niet te kopen om zijn geweldige camera’s. Naast de 50 megapixel-hoofdcamera zit er op de achterkant alleen een bescheiden 8 megapixel-groothoeklens. De selfiecamera zit in een gaatje in het scherm en heeft een hogere resolutie van 32 megapixel.

De accu van het toestel laadt vrij snel op met 44 Watt en heeft een capaciteit van 4300 mAh. Dat is voor een klaptelefoon erg veel. De Samsung Galaxy Z Flip 4 moet het met slechts 3700 mAh doen. De Motorola Razr 2022 blijft zelfs op 3500 mAh steken.

Hands-on Oppo Find N2 Flip

Het toestel komt hier niet op de markt, dus een volledige review hebben we dan ook niet gemaakt. Benieuwd naar onze eerste indrukken, check dan de hands-on van de Oppo Find N2 Flip. Het toestel hebben we namelijk bekeken op het Mobile World Congress 2023 in Barcelona.

De Oppo Find N2 Flip is een geduchte concurrent voor de merken die al een toestel met vouwbaar scherm in onze markt hebben uitgebracht. Helaas is de smartphone hier echter niet te koop, waardoor het de strijd nog niet kan aangaan met die gevestigde orde.

Onze eerste indrukken zijn positief, want het is een fijn en gestroomlijnd apparaat. Vooralsnog is het echter wachten totdat Oppo besluit om het toestel hier uit te brengen, dan kunnen we ‘m pas echt uittesten en een uitgebreid oordeel vellen.

Oppo Find N2 Flip

Software, prijs en beschikbaarheid

De Oppo Find N2 Flip draait op Android 13. Daaroverheen ligt Oppo’s eigen ColorOS-schil. Daarmee past de fabrikant de stijl van de software aan en worden er nieuwe functies toegevoegd. De smartphone is in Europa verkrijgbaar in twee kleuren: zwart, en paars.

De N2 Flip is half februari 2023 gepresenteerd voor de Europese markt, maar een Nederlandse release kan nog even op zich laten wachten. Oppo’s reactie op een vraag daarover van Android Planet was onderstaande:

“Oppo heeft de Oppo Find N2 Flip in de eerste Europese markten gelanceerd. De Benelux-regio hoort daar voorlopig niet bij. Oppo’s lanceringsplan in verschillende lokale markten wordt bepaald op basis van een uitgebreide afweging van verschillende factoren, waaronder productpositionering, gebruikersonderzoek en marktstrategieën. We houden je op de hoogte van zodra er meer nieuws is over de introductie van onze foldable smartphones in de Benelux.”

In Frankrijk kost het 8/256GB-model 1099 euro en in Spanje vraagt men 1049 euro voor die variant. Het Verenigd Koninkrijk is het meest betaalbaar, daar kost het toestel omgerekend 949 euro. We gaan er stiekem wel vanuit dat de Oppo Find N2 Flip alsnog snel te koop is op onze markt via grijze import.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu