Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo Reno 10X Zoom

Dit moet je weten over de Oppo Reno 10X Zoom

De Oppo Reno 10X Zoom is een erg goed uitgeruste smartphone met een uniek design. De selfiecamera zit namelijk verwerkt in een scharnier die uit de behuizing draait. Hierdoor zit er geen notch of gaatje in het OLED-beeldscherm.

Zoals de naam al doet vermoeden, behoort deze Reno 10X Zoom ook tot de nieuwe generatie smartphones met een 5x optische zoom-camera waarmee je goed kunt inzoomen. Tegelijk met de Reno 10X Zoom brengt Oppo ook de ‘gewone’ en voordeligere Oppo Reno op de markt. Deze heeft ook een selfiescharnier, maar geen zoom-camera en iets mindere hardware.

Pluspunten Reno 10X Zoom

  • Opvallende selfiescharnier
  • 6,6 inch oled-scherm zonder notch of cameragat
  • Heeft 5x optische zoom voor stevige zoomfoto’s

Minpunten Reno 10X Zoom

  • Selfiescharnier mogelijk gevoelig voor schade
  • Weinig duidelijkheid over software-updates

Oppo Reno 10x Zoom preview

Uniek: scharnier voor selfiecamera

Nu we meer en meer gewend raken aan een beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant van onze smartphone bestrijkt, zitten fabrikanten met de selfiecamera in de maag. Vaak wordt, in navolging van Apple, gekozen voor een notch; een inkeping bovenin het beeldscherm waarin ruimte is voor de camera.

Oppo liet eerder al een andere oplossing zien. De Oppo Find X heeft een uitschuifmechanisme in de bovenkant van het toestel waarin de camera’s zitten weggewerkt. De Reno 10X Zoom borduurt daarop voort. De selfiecamera zit in een scharnier verwerkt, die uit de bovenkant van het toestel klapt zodra je hem nodig hebt.

Het is een stijlvolle en unieke oplossing, waarmee Oppo zich in ieder geval goed weet te onderscheiden van alle andere smartphones. Zoiets hebben we nog niet eerder gezien. Wel brengen bewegende onderdelen en mechanismes altijd het risico met zich mee dat er iets stuk gaat.

Volgens Oppo kan het selfiescharnier 200.000 keer in- en uitklappen. Of dat veel is, hangt af van je gebruik. Maak je alleen selfies met deze camera, dan zal het niet zo heel snel gaan. Gebruik je de selfiecamera ook om je telefoon te ontgrendelen met gezichtsherkenning, dan zal hij op een dag veel vaker moeten in- en uitklappen.

Los van een uniek design, levert het natuurlijk het voordeel op dat het beeldscherm over het hele oppervlak van de voorkant van de smartphone kan lopen. Het 6,6 inch OLED-scherm is vrijwel randloos en heeft een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De vingerafdrukscanner van het toestel zit in het beeldscherm verwerkt.

Camera met 10X zoom

Los van de selfiecamera en de spectaculaire manier waarop die uit het toestel klapt, heeft Oppo ook aan de achterkant van het toestel innovatieve camera’s gestopt. De verschillende lenzen maken het mogelijk om tot 10X in te zoomen zonder dat de fotokwaliteit daar heel veel onder heeft te leiden. Oppo maakt daarvoor gebruik van een combinatie van optische zoom en digitale zoom. Een periscopische camera zorgt, net als in de Huawei P30 Pro, voor 5x optische zoom. Daarna kan er met behulp van de software nog verder ingezoomd worden – tot maximaal 20x.

oppo reno officieel

Naast de periscopische telelens beschikt de Oppo Reno 10X Zoom over een hoofdcamera met 48-megapixel sensor en een groothoeklens van 8 megapixel met een kijkhoek van 120 graden. Ook de overige specificaties zijn goed op orde voor een high end-telefoon. Zo heeft de Reno een grote accu met een capaciteit van 4065mAh. Een bijgeleverde snellader zorgt dat die snel is opgeladen. Een Snapdragon 855 processor maakt het toestel voldoende snel, een opslaggeheugen van 256GB zal voor de meeste gebruikers meer dan genoeg zijn.

Oppo is een interessante nieuwe speler op de Nederlandse markt en hun hardware is dik in orde. Wat betreft software en de updates daarvan hebben ze nog wel iets te bewijzen. De Oppo Reno 10X Zoom wordt geleverd met ColorOS dat is gebaseerd op Android 9.0 (Pie). Over toekomstige updates geeft de fabrikant weinig duidelijkheid.

Deze telefoon koop je als… je op zoek bent naar een uitstekend uitgeruste smartphone met zoomlens, die zich onderscheidt door een prachtig mechanisme voor de selfiecamera.

Oppo Reno 10X Zoom prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Oppo Reno 10X Zoom aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Oppo Reno 10x Zoom met selfiescharnier nu in Nederland te koop

Oppo Reno 10x Zoom met selfiescharnier nu in Nederland te koop

Deals Oppo's nieuwste smartphone beschikt onder andere over een indrukwekkende optische zoomlens achterop. Deze Reno 10x Zoom is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar.
Oppo toont smartphone met selfiecamera onder het scherm – update

Oppo toont smartphone met selfiecamera onder het scherm – update

Nieuws Oppo heeft een prototype-smartphone waarbij de selfiecamera onder het scherm zit verwerkt. Hierdoor is een notch, cameragat of uitschuifbare frontcamera niet nodig. De Chinese smartphonefabrikant laat beelden van het toestel zien op Twitter.
Oppo introduceert goedkopere Reno Z zonder selfiescharnier

Oppo introduceert goedkopere Reno Z zonder selfiescharnier

Nieuws Oppo verkoopt vanaf volgende week in China een nieuwe smartphone in de Reno-reeks. De Reno Z is daar vanaf 6 juni verkrijgbaar. Het is de voordeligere variant uit de serie, zonder zoomlens en uitschuifbare selfiecamera. De fabrikant brengt doorgaans zijn smartphones daarna snel in Europa uit.
Interview met Oppo: ‘Geen plannen voor een Android One-smartphone’

Interview met Oppo: ‘Geen plannen voor een Android One-smartphone’

Nieuws Android Planet sprak met Oppo over de softwareplannen van het bedrijf. Hoe vaak brengt Oppo beveiligingsupdates uit, en kunnen we ooit een telefoon met Android One van ze verwachten? Lees meer in ons interview met Oppo.
Oppo Reno en Reno 10x preview: selfiescharnier en zoomcamera getest

Oppo Reno en Reno 10x preview: selfiescharnier en zoomcamera getest

Reviews De Oppo Reno 10x Zoom is een opvallende nieuwe smartphone met een indrukwekkende zoomlens en bijzonder design. Wij probeerden het toestel alvast uit in deze Oppo Reno 10x Zoom preview.

Download onze app

Download onze app