De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Oppo Reno

7

Dit moet je weten over de Oppo Reno

De Oppo Reno is een high-end smartphone met een uitschuifbare selfiecamera en een voorkantvullend scherm. Vooral dat scherm is bijzonder, want we zien weinig smartphones met een scherm dat echt de volledige voorkant inneemt.

De Oppo Reno werd op woensdag 24 april voor de Europese markt aangekondigd. Op deze pagina lees je alles over de smartphone, zoals de features, specificaties, prijzen en meer. Lees gauw verder!

Oppo Reno specificaties uitgelicht

Lees verder na de advertentie.

Oppo brengt verschillende versies uit van de Reno. Het reguliere topmodel komt waarschijnlijk als enige naar Nederland. Hieronder vind je de verwachte specificaties van de smartphone:

  • 6,4 inch-amoled-scherm met resolutie van 2340 bij 1080 pixels
  • Vingerafdrukscanner in het scherm
  • Snapdragon 710-chip met 6GB werkgeheugen
  • Ruime 256GB opslagruimte
  • Dubbele camera achterop
  • Gemotoriseerde selfiecamera schuift automatisch uit de bovenkant
  • 3765 mAh-accu met Super VOOC-snellaadtechniek via usb-c

Opvallende selfiecamera

Het amoled-scherm van de Oppo Reno biedt een hoog contrast, een fraaie kleurweergave en is energiezuiniger dan een lcd-display. Om die reden hebben veel duurdere smartphones een oled-paneel, doorgaans met een scherpe full-hd of nog scherpere QHD-resolutie.

Oppo kiest voor full-hd, waardoor het scherm van de Reno bijna identiek is aan dat van de OnePlus 7. Het display heeft minimale randen en neemt zo bijna de hele voorkant in beslag. Volgens Oppo bestaat de voorkant voor ruim 93 procent uit scherm, wat iets meer is dan de Samsung Galaxy S10 en Nokia 9 PureView.

Oppo Reno 2

Wie zich afvraagt waar de frontcamera heen is: die zie je standaard niet. Oppo heeft de camera namelijk in de bovenkant van de behuizing verwerkt. Dat werkt zo: open je de camera-app dan schuift de bovenkant van de smartphone over de hele breedte schuin omhoog. Zo komt de selfiecamera automatisch tevoorschijn.

Als je de camera-app sluit, schuift de cameramodule weer terug. Deze oplossing verschilt met die van andere pop-up-camera’s, welke kleiner zijn en recht omhoog komen. Onder meer de OnePlus 7, Samsung Galaxy A90 en Oppo’s eigen F11 Pro hebben zo’n camera.

Prima camera’s

Niet alleen de frontcamera is bijzonder, de cameracombinatie achterop de Reno is ook interessant. De smartphone gebruikt een dubbele camera met een primaire lens van 48 megapixel, die wordt bijgestaan door een 5 megapixel-dieptesensor. Die dieptesensor zorgt voor voor mooie portretfoto’s, terwijl de primaire zorgt voor goede beelden bij goede en slechte lichtomstandigheden.

Oppo is de tweede fabrikant die een smartphone met 5x optische en 10x digitale zoom lanceert. Hierbij gaat het echter om een andere, duurdere versie van de Oppo Reno: de Reno 10x. Huawei pakte in maart 2019 de primeur met de P30 Pro. Wil je meer weten over zoomen op smartphones? Lees dan de uitgebreide smartphone-zoom-uitleg op onze zustersite Smartphone.nl.

Oppo Reno

Hardware: vertrouwd krachtig

Zoals het een high-end smartphone beaamt, beschikt de Oppo Reno over krachtige hardware. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 710-chip. Oppo voorziet zijn toestel van een ruime 6GB werkgeheugen, inmiddels ook gemeengoed voor topmodellen. Het opslaggeheugen van de Reno meet 256GB, wat bovengemiddeld veel is.

De accu van de Oppo Reno heeft een capaciteit van 3765 mAh en moet volgens de fabrikant zonder zorgen een volle dag meegaan. Het opladen gaat via de usb-c-poort. Oppo’s meegeleverde Super VOOC-oplader is uitzonderlijk snel en laadt de accu binnen een uur volledig op.

Dit is bijzonder, omdat de meeste smartphones hier ruim anderhalf uur of langer over doen, iPhones zelfs een paar uur. De Oppo Reno kan zo snel opladen omdat de accu uit twee cellen bestaat. Overigens kan de Oppo Reno niet draadloos laden, een feature die wel aanwezig is op veel concurrenten.

Software: ColorOS is ingrijpend

De Oppo Reno draait uit de doos op Android 9.0 (Pie) met de ColorOS 6.0-schil van Oppo. Deze softwareschil wijkt flink af van stock-Android en voegt onder andere extra apps toe. Daarnaast bevat ColorOS andere menu’s, meer instellingen en gebruikt Oppo andere kleuren en appicoontjes.

Het updatebeleid van Oppo is niet zo goed. De fabrikant heeft doorgaans lang nodig om Android-updates uit te rollen naar zijn toestellen. Ook krijgen Oppo-smartphones relatief weinig beveiligingsupdates, meestal eens per kwartaal. Veel merken geven hun high-end smartphones elke of om de maand een beveiligingsupdate.

Oppo Reno

Speciale 5G-versie

Er verschijnen meerdere versies van de Oppo Reno, allemaal met 4G-ondersteuning. Er komt echter ook één model met 5G-ondersteuning. Deze uitvoering draait op een Snapdragon 855-processor, heeft 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. De Oppo Reno met 5G verschijnt echter niet in Nederland. Dit omdat providers verwachten pas in 2020 te kunnen starten met het aanbieden van 5G.

Oppo Reno prijs en release

Het is nog niet duidelijk wat de Oppo Reno in Nederland gaat kosten. Kijkend naar de high-end specificaties en het vernieuwende zoomsysteem krijgt het toestel vermoedelijk een prijs tussen de 799 en 999 euro. De Oppo Find X, die in juni 2018 gepresenteerd werd, kreeg een adviesprijs van 999 euro.

Deze smartphone koop je als…. je op zoek bent naar een toestel met high-end specificaties en een uitstekende zoomcamera.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Oppo Reno

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu