Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Oppo Reno

Scherm
6.6 inch
Camera
48 megapixel

Dit moet je weten over de Oppo Reno

De Oppo Reno is een high-end smartphone met een uitschuifbare selfiecamera en een voorkantvullend scherm. Bijzonder is de cameracombinatie achterop, die tien keer inzoomen met minimaal kwaliteitsverlies belooft. Lees alles over de Oppo Reno.

Op moment van schrijven is de Oppo Reno nog niet officieel aangekondigd. In aanloop naar de release vind je hier alle geruchten, uitgelekte afbeeldingen en speculatie. Wil je als eerste alles weten over de Oppo Reno-releasedatum en adviesprijs, download dan ook de gratis Android Planet-app. Daarmee ontvang je notificaties bij belangrijk breaking nieuws.

Oppo Reno specificaties uitgelicht

Oppo brengt verschillende versies uit van de Reno. Het reguliere topmodel komt waarschijnlijk als enige naar Nederland. Hieronder vind je de verwachte specificaties van de smartphone:

  • 6,47 inch-amoled-scherm met resolutie van 2380 bij 1080 pixels
  • Vingerafdrukscanner in het scherm
  • Snapdragon 855-chip met 8GB werkgeheugen
  • Ruime 256GB opslagruimte
  • Dubbele camera achterop met 10 keer hybride zoom
  • Gemotoriseerde selfiecamera schuift automatisch uit de bovenkant van de behuizing
  • 4100 mAh-accu met Super VOOC-snellaadtechniek via usb-c

Oppo Reno 2

Opvallende selfiecamera

Het amoled-scherm van de Oppo Reno biedt een hoog contrast, een fraaie kleurweergave en is energiezuiniger dan een lcd-display. Om die reden hebben veel duurdere smartphones een oled-paneel, doorgaans met een scherpe full-hd of nog scherpere qhd-resolutie. Oppo kiest voor full-hd, waardoor het scherm van de Reno bijna identiek is aan dat van de OnePlus 7. Het display heeft minimale randen en neemt zo bijna de hele voorkant in beslag. Volgens Oppo bestaat de voorkant voor ruim 93 procent uit scherm, wat iets meer is dan de Samsung Galaxy S10 en Nokia 9 PureView.

Wie zich afvraagt waar de frontcamera heen is: die zie je standaard niet. Oppo heeft de camera namelijk in de bovenkant van de behuizing verwerkt. Dat werkt zo: open je de camera-app dan schuift de bovenkant van de smartphone over de hele breedte schuin omhoog. Zo komt de selfiecamera automatisch tevoorschijn. Als je de camera-app sluit, schuift de cameramodule weer terug. Deze oplossing verschilt met die van andere pop-up-camera’s, welke kleiner zijn en recht omhoog komen. Onder meer de OnePlus 7, Samsung Galaxy A90 en Oppo’s eigen F11 Pro hebben zo’n camera.

Camera’s bieden 10 keer zoom

Niet alleen de frontcamera is bijzonder, de cameracombinatie achterop de Reno is ook interessant. De smartphone gebruikt een dubbele camera met TOF-sensor (Time Of Flight) en kan dankzij een spiegeltje en andere technieken 5x optisch inzoomen. Zo haal je objecten dichterbij zonder in te boeten op fotokwaliteit. De Reno ondersteunt 10x hybride zoom, wat betekent dat de lenzen na de 5x optische zoom overschakelen op het minder goede digitale zoom. De kwaliteit van deze zoomtechnieken wordt gecombineerd tot een aardig resultaat.

Oppo is de tweede fabrikant die een smartphone met 5x optische en 10x digitale zoom lanceert. Huawei pakte in maart 2019 de primeur met de P30 Pro. Wil je meer weten over zoomen op smartphones? Lees dan de uitgebreide smartphone-zoom-uitleg op onze zustersite.

Oppo Reno

Hardware: vertrouwd krachtig

Zoals het een high-end smartphone beaamt, beschikt de Oppo Reno over de krachtigste hardware van het moment. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 855-chip, die je ook aantreft in concurrenten als de Sony Xperia 1, Xiaomi Mi 9 en OnePlus 7. Oppo voorziet zijn toestel van een ruime 8GB werkgeheugen, inmiddels ook gemeengoed voor topmodellen. Het opslaggeheugen van de Reno meet 256GB, wat bovengemiddeld veel is. Het is nog niet duidelijk of de smartphone ruimte heeft voor een micro-sd-kaartje.

De accu van de Oppo Reno heeft een capaciteit van 4100 mAh en moet volgens de fabrikant zonder zorgen een lange dag meegaan. Het opladen gaat via de usb-c-poort. Oppo’s meegeleverde Super VOOC-oplader is uitzonderlijk snel en moet de batterij binnen vijftig minuten volledig opladen.

Dit is bijzonder omdat de meeste smartphones hier ruim tachtig minuten of langer over doen, iPhones zelfs een paar uur. De Oppo Reno kan zo snel opladen omdat de accu uit twee cellen bestaat. Overigens kan de Oppo Reno niet draadloos laden, een feature die wel aanwezig is op veel concurrenten.

De Reno mist, net als een aantal andere high-end toestellen, een 3,5mm-hoofdtelefoonpoort. Een nfc-chip en dual-sim-ondersteuning (voor twee simkaarten tegelijk gebruiken) zijn wel present.

Software: ColorOS is ingrijpend

De Oppo Reno draait uit de doos op Android 9.0 (Pie) met de ColorOS 6.0-schil van Oppo. Deze softwareschil wijkt flink af van stock-Android en voegt onder andere extra apps toe. Daarnaast bevat ColorOS andere menu’s, meer instellingen en gebruikt Oppo andere kleuren en appicoontjes.

Het updatebeleid van Oppo is niet zo goed. De fabrikant heeft doorgaans lang nodig om Android-updates uit te rollen naar zijn toestellen. Ook krijgen Oppo-smartphones relatief weinig beveiligingsupdates, meestal eens per kwartaal. Veel merken geven hun high-end smartphones elke of om de maand een beveiligingsupdate.

Oppo Reno

Speciale 5G-versie

Er verschijnen meerdere versies van de Oppo Reno, allemaal met 4G-ondersteuning. Er komt echter ook één model met 5G-ondersteuning. Deze uitvoering draait op een Snapdragon 855-processor, heeft 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Het is nog niet duidelijk of de Oppo Reno met 5G in Nederland verschijnt. Dit zou niet logisch zijn, aangezien providers verwachten pas in 2020 te kunnen starten met het aanbieden van 5G. De kans is daarom groot dat Oppo in Nederland een Reno met 4G-ondersteuning uitbrengt.

Oppo Reno prijs en release

De Oppo Reno wordt op 10 april aangekondigd in China, waar de smartphone als eerste uitkomt. Oppo heeft aangegeven dat het toestel ook op de Nederlandse markt verschijnt. Wanneer is nog onbekend. Volgens de geruchten vindt de Europese presentatie van de Oppo Reno eind april plaats. In die periode kondigt zusterbedrijf OnePlus vermoedelijk de OnePlus 7 aan, een concurrent van de Reno.

Het is nog niet duidelijk wat de Oppo Reno in Nederland gaat kosten. Kijkend naar de high-end specificaties en het vernieuwende zoomsysteem krijgt het toestel vermoedelijk een prijs tussen de 799 en 999 euro. De Oppo Find X, die in juni 2018 gepresenteerd werd, kreeg een adviesprijs van 999 euro.

Deze smartphone koop je als…. je op zoek bent naar een toestel met high-end specificaties en een uitstekende zoomcamera.

Laatste berichten

Oppo Reno aangekondigd in China: opvallende smartphone met 10x zoom

Oppo Reno aangekondigd in China: opvallende smartphone met 10x zoom

Nieuws De Oppo Reno is een van de eerste Android-smartphones met 5x optische zoom. Daarmee staat de Chinese fabrikant op gelijke hoogte met de P30 Pro van rivaal Huawei. Het toestel komt binnenkort ook naar Nederland.
Oppo presenteert Reno-serie op 24 april: dit weten we al

Oppo presenteert Reno-serie op 24 april: dit weten we al

Nieuws Oppo heeft aangekondigd dat het op 24 april zijn nieuwe Reno-smartphoneserie presenteert in Zürich. De afgelopen weken is al het één en ander over de smartphone gelekt, en in dit artikel zetten we de verwachte features op een rijtje.

Download onze app

Download onze app