De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mountr Review: elegante autohouder voor je smartphone

Gijs Ettes
27 maart 2015, 17:00
3 min leestijd
Mountr Review: elegante autohouder voor je smartphone

Reviewscore

8

Anno 2015 zijn er honderden fabrikanten van smartphonehouders die proberen een plekje in je auto te veroveren. De houders van Mountr zijn zeker niet de goedkoopste, maar bieden wel een elegantere manier om je toestel in je auto te gebruiken en op te laden.

Lees verder na de advertentie.

De zoveelste autohouder?

mountr review

De starterskit van Mountr bestaat uit een smartphonecase, laadkabel en  een houder die je op je autoruit plakt of eentje die in het ventilatierooster past. De pootjes van de houder zijn verstelbaar, zodat ze ook stevig vastklikken op een ventilatierooster met ronde lamellen.  Tot zover niets nieuws. Het handige aan de houder is dat deze een ingebouwde oplaadmogelijkheid biedt. Met een usb-kabeltje verbind je  hem  met de sigarettenaansteker van je auto en vervolgens klik je de bijgeleverde batterijcase op je smartphone.

De cases zijn er vooralsnog alleen voor de Samsung Galaxy S5, Galaxy S4, S3, Note 3 en recente iPhones, al belooft Mountr dat er later dit jaar ook universele cases beschikbaar worden. In het geval van de iPhones moet je overigens het toestel in een hoesje schuiven en een connector vastmaken. Bij de toestellen van Samsung is het juist de bedoeling om de achterklep te verwisselen met de Mountr-case die vastklikt op de houder. Het klepje wint  niet de schoonheidsprijs, maar maakt je toestel gelukkig nauwelijks dikker.

Conduction charging

mountr 2

Omdat de houder van Mountr magnetisch is, kun je gemakkelijk met één hand je smartphone plaatsen en hoef je niet te klooien met bijvoorbeeld schroevendraaiers of clipjes. In de batterijcase zitten geen accu’s, dus je hoeft niet bang te zijn dat de sensoren in je smartphone zich anders gaan gedragen en ook je bankpasjes zijn veilig.

De verbinding die de magneet in de houder maakt, is behoorlijk stevig en zou in theorie ook een tablet moeten kunnen dragen (al hebben we dat niet kunnen testen). Met andere woorden: ook als je over een hobbelig terrein rijdt, blijft je smartphone  stevig hangen.

Tegelijkertijd wordt hij opgeladen.  Dit  gaat niet volgens inductie, maar volgens een techniek die `conduction charging` heet. Hierdoor wordt het volledige vermogen van de oplader (2100 mA) overgedragen en gaat er geen energie verloren. Bij draadloos opladen via inductie verlies je  zo’n 30 tot 40 procent van de beschikbare energie en wordt je toestel bovendien stukken warmer. Het opladen is handig voor wie regelmatig in de auto zit; zo is je toestel na elke rit weer volledig opgeladen.

Conclusie Mountr review

De afwerking van zowel de cases als de houder zijn uitstekend, maar daar staat wel een fiks prijskaartje tegenover. Voor een starterskit voor de Galaxy S5 betaal je 75 euro en de sets voor de Galaxy Note 3 en Galaxy S4 zijn respectievelijk 5 euro duurder en 5 euro goedkoper. Dat neemt niet weg dat de kwaliteit stukken beter is dan die van de gemiddelde carkit uit China. Daardoor hoef je  niet te vrezen dat je accu bij het opladen kapot gaat of je smartphone tijdens het rijden naar beneden valt.

De starterskit voor deze review is ter beschikking gesteld door Mountr.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu