Samsung Galaxy A12

Samsung Galaxy A12

1/6

Pluspunten

  • Lekker goedkoop
  • Grote accu gaat lang mee
  • Drie camera's achterop zijn veelzijdig

Minpunten

  • Niet de snelste hardware
  • Scherm is onscherp
  • Draait op oude Android-versie

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 12,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 157,-

Los toestel

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A12

De Samsung Galaxy A12 is een voordelige smartphone met een erg grote accu, een flink scherm en vier camera’s op de achterkant. Het toestel is sinds januari 2021 in Nederland te koop en is een betere variant van de Galaxy A02s. Op deze pagina lees je meer over de smartphone.

Voordelig met veel camera’s

De Galaxy A12 volgt de Galaxy A11 op en heeft onder andere meer camera’s. Op de achterkant is een vierdubbele cameramodule geplaatst, met een 48 megapixel-hoofdcamera als belangrijkste wapenfeit. Met de 5 megapixel-groothoeklens schiet je extra wijde foto’s. Een 2 megapixel-dieptesensor vervaagt de achtergrond op portretfoto’s. Tot slot kun je met de 2 megapixel-macrolens van heel dichtbij plaatjes maken, bijvoorbeeld van bloemen of insecten.

Lees verder na de advertentie.

samsung galaxy a12 specs

Ook interessant aan de Galaxy A12 is zijn grote 5000 mAh-accu. Die lijkt voldoende capaciteit te bieden voor twee tot drie dagen gebruik. Opladen gaat met 15 Watt via usb-c even snel als op duurdere toestellen als de Samsung Galaxy A51.

Groot scherm

Het scherm van de Galaxy A12 meet 6,5 inch en dat is groot. Je kunt het display niet makkelijk met één hand bedienen. Het scherm gebruikt een hd-resolutie en oogt daarom scherp genoeg voor deze prijsklasse. Een inkeping bovenin het scherm huisvest de 8 megapixel selfiecamera.

De A12 is gemaakt van plastic en heeft een vingerafdrukscanner op de zijkant. Je kunt het toestel kopen in de kleuren grijs, blauw en wit. Op dit moment is het nog niet duidelijk of alle drie die kleuren in Nederland beschikbaar komen.

Het is nog niet duidelijk op welke processor de smartphone draait. Het werkgeheugen is 4GB groot en het opslaggeheugen meet een ruime 128GB met micro-sd-kaartslot. Ook nog onbekend is op welke Android-versie de Galaxy A12 draait en hoe lang hij updates krijgt. Vermoedelijk gaat het om Android 10. Je mag aannemen dat Samsung in ieder geval twee jaar beveiligingsupdates uitrolt.

Samsung Galaxy A12 kopen

De Samsung Galaxy A12 is vanaf januari 2021 te koop voor een nog onbekende prijs. Samsung communiceert die voordat de smartphone de verkoop ingaat. Zijn voorganger, de Galaxy A11, is niet officieel in Nederland uitgebracht en kost in buurlanden minder dan 140 euro. Naar verwachting gaat de A12 maximaal 150 euro kosten voor een los toestel, die eventueel te combineren is met een sim-only abonnement.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's